In de vakantiestemming komen

Vakantiebeurs in Utrechtse Jaarbeurs: 9 tot 13 januari 2008

Vakantiebeurs Redactioneel door

archief oud artikel 20 december 2007 Utrecht, Utrecht Van 9 tot 13 januari is de jaarlijkse Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Honderden standjes met informatie over reizen. De beurs is er voor mensen die inspiratie willen opdoen voor de komende vakantie of meer willen weten over het vakantieland waar ze heen gaan. Vorig jaar bezochten ongeveer 140.000 mensen de Vakantiebeurs.

Lekker ronddwalen op de Vakantiebeurs is natuurlijk leuk, maar sommige mensen zijn gericht op zoek naar informatie over hún vakantie. Om het deze bezoekers wat gemakkelijker te maken, is de Vakantiebeurs verdeeld in verschillende thema's. In een aantal hallen van de Jaarbeurs staan tientallen reisorganisaties en standhouders met informatie over deze thema's. Bij binnenkomst krijgen bezoekers een plattegrond van de beursvloer, waarop te zien is waar de verschillende thema's te vinden zijn.

  • Citybreak themaroute
    Stedentrips maken is een populaire manier van reizen. Het is kort maar intensief: even een weekendje naar Barcelona, Londen of Parijs. De Citybreak themaroute helpt bezoekers om leuke ideeën op te doen voor een stedentrip.
  • Kids & Go
    Met de kinderen of kleinkinderen op vakantie gaan, heeft aardig wat voeten in de aarde. Veel bestemmingen zijn niet bijzonder leuk voor kinderen, of juist oersaai voor volwassenen. In de Kids & Go themahal is veel informatie te vinden van aanbieders van familiereizen.
  • Hiking & Cycling
    Deze themaroute is speciaal voor mensen die van actieve vakanties houden. Wandelen, fietsen of Noric Walking bijvoorbeeld. Bezoekers krijgen heer informatie op maat over actieve vakanties.
  • Wildfile
    Wie de Wildlife-route loopt, komt walvissen, neushoorns en cheeta's tegen. Deze route geeft informatie over wildflifevakanties, zoals safari's.
  • Luxury Travel
    Luxueus reizen gaat niet per se over limousines of privévligtuigen. Veel mensen zijn op zoek naar inspiratie voor romantische huwelijksreizen en exclusieve vakanties. De Luxury Travel themaroute helpt daarbij. Op vrijdag 11 januari is er een speciale Luxury Traveling Evening route, met exclusieve hapjes en drankjes. Bezoekers worden dan als echte VIP's behandeld.
  • Diving
    Wie houdt van de onderwaterwereld, treft het op de Diving themaroute. Daar zijn vijfentwintig touroperators en locaties te zien. Een ideaal beginpunt voor een duikvakantie.
  • Dance & Taste around the world
    Op vrijdag staat 'Dance & Taste around the world' centraal. Bezoekers kunnen dan genieten van muziek over de hele wereld. Daarbij worden uiteraard ook hapjes en drankjes van over de hele wereld geserveerd. Zuid-Afrikaans wijnen bijvoorbeeld, of Turkse Appelthee.

De Vakantiebeurs kost € 14,- per bezoeker. Via de online voorverkoop krijgen bezoekers € 2,50 korting en kunnen de toegangskaarten samen met goedkopere treinkaarten worden besteld.

Openingstijden Vakantiebeurs
woensdag 9 januari: 10.00 - 18.00 uur
donderdag 10 januari: 10.00 - 18.00 uur
vrijdag 11 januari: 10.00 - 22.00 uur (avondopening)
zaterdag 12 januari: 10.00 - 18.00 uur
zondag 13 januari: 10.00 - 18.00 uur

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 20 december 2007 - 1226