Weg dit weekend

DagjeWeg tegen de kou

Redactioneel door

archief oud artikel 31 oktober 2008 Ook de sjaals en wanten weer tevoorschijn gehaald? Stop ze maar weer weg! Dit weekend zijn ze niet nodig. Al deze onderstaande uitjes dragen een warm hart toe aan de bezoekers.

Flight Simulator Weekend 2008

Zien hoe je levensecht kunt vliegen, zonder de lucht in te gaan? Dat kan op het Flight Simulator Weekend 2008 in Nationaal Luchtvaart- Themapark Aviodrome in Lelystad. Ruim 300 virtuele piloten slaan op 1 en 2 november hun digitale vleugels uit en verassen de bezoekers van het park met hun populaire hobby achter de computer: 'Flightsimmen'.

Wie is niet bang in het donker? Kom zaterdag 1 november naar Amsterdam en beleef de museumnacht. De 41 kunstinstellingen organiseren dit jaar meer activiteiten dan ooit. Bangeriken…, overwin de angst en ga mee! Kijk hier voor het volledige programma.

Jonge Gezinnen Beurs

Neem de kids mee naar de Jonge Gezinnen Beurs in Utrecht! Van 30 oktober tot en met 2 november is er van alles te beleven. Zo krijgt men gratis stylingadvies, een mini-makeover en doet men ideeën op voor de hippe baby-kinderkamer. De kinderen kunnen zich uitleven op het speelveld.

NajaarsBeurs

Nog een beurs... Nu in Rotterdam, waar van donderdag 30 tot en met zondag 2 november in een gezellige entourage de NajaarsBeurs wordt gehouden. Het festijn staat bol van vele activiteiten: workshops, proeverijen, demonstraties, massages, prijsvragen, tips, verwennerijen, adviezen, metamorfoses en modeshows. En natuurlijk zijn er de laatste nieuwtjes, handige huishoudhulpjes, primeurs en leuke koopjes te vinden. Een compleet DagjeWeg!

SCENECS

De rode loper gaat uit voor het Amersfoorts filmfestival SCENECS. In hartje Nederland worden op 31 oktober en 1 november diverse films - gratis!- vertoond. Naast de verschillende films die te zien zijn, kan men er ook voor andere ontspanning en sfeer terecht. Vrijdag wordt de eerste SCENECS Dance Party gehouden. Het festival wordt feestelijk afgesloten op zaterdag. In Stadshal De Flint vindt het SCENECS Grand Gala plaats. Tijdens deze avond zijn er prachtige optredens en worden de winnaars bekend gemaakt van de SCENECS Award, The Dutch Golden Stone. Ruim tachtig filmmakers hebben hun films ingezonden en wachten in spanning het oordeel van de jury af. Voor het gala moet gereserveerd worden.

Image Radio 2008

Een verrassende blik op nieuwe media tijdens het vierdaagse festival Image Radio 2008 in Eindhoven. Op 30 en 31 oktober en 1 en 2 november worden onzichtbare radiogolflengtes, geluidsfragmenten en andere audiovisuele toepassingen aan het publiek gepresenteerd. Met beeldschermen, camera's, sensoren en scanners wordt een onbekende wereld blootgelegd. Het thema: 'Exploring your Invisible Paradise'.

Kunstlijn Haarlem

Haarlem en omgeving staat aankomend weekend in het teken van Kunstlijn Haarlem. Bezoekers kunnen een keuze maken uit meer dan 200 locaties waar kunst te bezichtigen is van honderden professionele kunstenaars. Het werk wordt getoond in solo- en groepstentoonstellingen, open ateliers, galeries, musea, kerken, chambre d'amis en op tal van andere bijzondere plekken. De toegang is gratis, met uitzondering van de musea.

'Liever Live!'

Tijdens de Klassieke Muziekweek van 31 oktober tot en met 9 november maakt men kennis met de magie van een klassiek concert. Onder de titel 'Liever Live' worden liefhebbers van klassieke muziek uitgenodigd voor Nederlandse symfonieorkesten en muziekensembles in heel Nederland. Dat betekent veel live klassieke concerten, in de mooiste zalen, maar ook bijvoorbeeld op NS-stations. Bovendien verzorgt de Klassieke Muziekweek een gratis toegankelijke Ensembledag, diverse rondleidingen, een kijkje in de klassieke keuken tijdens repetities, lezingen over klassieke muziek, en live ontmoetingen met dirigenten, solisten en musici.

Klaar voor de winter? FlevOnice wel! De vijf kilometer lange kunstijsbaan gaat zondag 2 november open. De organisatie heeft vertrouwen in de nieuwe constructie en hoopt veel schaatsplezier garanderen. FlevOnice is dagelijks van 9:00 tot 21:00 uur geopend.

Het Lezersfeest in Rotterdam vindt zaterdag 1 november plaats in de Centrale Bibliotheek van Rotterdam. Vanaf 20.00 uur kunnen bezoekers op vijf podia genieten van vele bekende en minder bekende schrijvers, dichters, striptekenaars en woordkunstenaars. Er zijn ook spannende surpriseacts, theater, muziek, voordrachten, cabaret en interviews. Een feest voor iedere lezer!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 31 oktober 2008 - 1136

Dit past bij 'Weg dit weekend'