Weg dit weekend

Muziek, sport en lekker snuffelen tussen de boeken op de vlooienmarkt

Reportage door

archief oud artikel 12 juni 2009 Landelijk Dit weekend is er veel muziek te horen in de straten van Den Haag en Groningen. Maar sportliefhebbers en boekenwurmen kunnen gelukkig ook hun hart ophalen met de vele boekenmarkten en het grote grastennistoernooi in Rosmalen.

Tennis: Ordina Open

ROSMALEN Wie afgelopen weekend nog niet genoeg tennis heeft gezien op Roland Garros, kan nu heerlijk naar het grote tennisevenement in eigen land! Van zondag 14 juni tot en met zaterdag 20 juni is het grootste grastennistoernooi van Nederland in Rosmalen. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor dit potje tennis, waar zelfs nummer zeven van de wereldranglijst, Fernando Verdasco, de groene mat betreedt. In Rosmalen en omgeving vindt u een aantal sfeervolle hotels waar u kunt overnachten.

Meer zomerkriebels krijgen? Kijk in de UITkalender van DagjeWeg.NL.

Vlaggetjesdag Scheveningen

SCHEVENINGEN Vlaggetjesdag Scheveningen is een terugkerend evenement dat de komst van de Hollandse nieuwe haring aankondigt. Visliefhebber of niet: er is op Vlaggetjesdag in de haven van Scheveningen van alles te beleven. Haring, korenwijn, muziek, orkesten, muziekkorpsen, artiesten, oude zeilloggers, miniatuurschepen, presentaties van allerlei vissoorten, rondvaarten en ga zo maar door. Op Vlaggetjesdag komt iedereen ogen en oren tekort. Voor jong en oud is het een ongelooflijk leuk dagje uit. Een leuk weekendje Scheveningen is er snel aangebreid!

Festival Classique

DEN HAAG Op 12, 13 en 14 juni verandert de hele binnenstad van Den Haag in een grote concertzaal tijdens de derde editie van Festival Classique. Er zijn overal in de stad concerten, soms gratis, soms betaald. Er komen beroemde musici en toptalenten uit binnen- en buitenland om het Nederlandse publiek muzikaal te verwennen. Zoek een leuk hotel uit om te overnachten!

Straatmuziek in Groningen

GRONINGEN Ook de stad Groningen staat bol van muziek. Van 11 tot en met 14 juni 2009 brengt het Internationaal Blazersfestival OnWings!, enige in zijn soort, alle soorten blaasmuziek onder de aandacht. Op de meest onverwachte plekken staat een klassiek blaaskwintet of een eigentijds saxofoonkwartet, maar ook een klassieke soloblazer en de swingende jazztrompettist zijn in Groningen te vinden. Maar er zijn niet alleen concerten. OnWings! geeft ook workshops, symposia en een concours voor jonge muzikanten. Zo'n festival vereist natuurlijk een verblijf van enkele dagen.

Snuffelmarkt

STADSKANAAL Aanstaande zaterdag is er een grote boeken-, munten-, en postzegelmarkt op het Raadhuisplein in het centrum van Stadskanaal. Op deze markt komt men bijna ogen en oren tekort. Snuffelaars kunnen hun lol op. Vind dit weekend die paar zeldzame postzegels of dat ene boek waar je zo lang naar op zoek was! En neem de rust voor het wat langer genieten van uw vondsten.

Valkerij & Natuurbeurs

GILZE Wie houdt van het buitenleven en mooie vogels is in Gilze helemaal op zijn plek. Op de Valkerij & Natuurbeurs zijn voornamelijk roofvogel- en valkerijdemonstraties te zien. Erkende valkeniers tonen in de traditie van hun ambacht de vrije vlucht van valken, haviken, buizerds en arenden. Dat is een prachtig gezicht. Er zijn ook veel leuke kinderactiviteiten! Voor een langduriger buitenverblijf biedt Gilze werkelijk mooie overnachtingsmogelijkheden.

De beste remedie tegen langdurige zomerkriebels is een langdurige vakantie in Nederland. DagjeWeg.NL is uw 'apotheker', met leuke ideeën voor een weekendje weg en een compleet overzicht van bungalowparken in Nederland.

Volg de journalisten van DagjeWeg.NL op de voet en reis met ze mee naar een van de bijzondere regio's in Nederland. Geniet met volle teugen en maak er een lekker weekendje van!

Foto 1. Gewoon lekker de velden in trekken met de kids is natuurlijk ook altijd een optie!
Foto 2. Bekijk de tenniswedstrijden in Rosmalen.
Foto 3. Er zijn allemaal leuke activiteiten voor kinderen op Vlaggetjesdag!
Foto 4. Muziek speciaal voor peuters tijdens het Festival Classique. Foto: Festival Classique
Foto 5. Swingende straatartiesten in Groningen!
Foto 6. Vind die missende postzegel op de snuffelmarkt in Stadskanaal.
Foto 7. Roofvogels bekijken in Gilze.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 12 juni 2009 - 695

Dit past bij 'Weg dit weekend'