1

Pluk gaat op tournee

Samen met vriendje Spijtebijt

Pluk Redt De Dieren: het verhaal. Redactioneel door

archief oud artikel 20 april 2006 Groningen, Groningen Pluk, alom bekend van de Petteflet, gaat op tournee. In diverse theaters in Nederland is het roodharige jongetje vanaf 22 april te zien. In het avontuur Pluk Redt De Dieren gaat Pluk samen met zijn vriendje Spijtebijt op zoek naar olifanten in de sneeuw en pinguïns in de tropen om ze te redden.

Annie M.G. Schmidt, de bedenkster van Pluk Van de Petteflet, is vooral bekend geworden van het bekende duo Jip en Janneke, die de stap naar toneel al eerder heeft gemaakt. Maar ook de avonturen van Pluk werden snel bekend én geliefd. In 2004 is een bundeling gemaakt van alle verhalen van Pluk en nu verschijnt het jongetje met de rode kraanwagen op toneel.

In Pluk Redt De Dieren speelt natuurlijk Pluk een hoofdrol, maar ook zijn vriendje Spijtebijt. Deze laatste is feitelijk gezien degene die voor de avonturen van Pluk zorgt. Zijn naam, Spijtebijt, komt van zijn twee opvoeders: twee Canadese Griezelberen. Van hun heeft hij een ongewone gewoonte meegekregen: hij bijt tot zijn eigen spijt mensen. Nu Spijtebijt bij zijn tante Peet in de Petteflet woont, komen de twee Canadese Griezelberen hem opzoeken. Maar tante Peet wil geen enge beesten in de Petteflet. Pluk neemt de Griezelberen mee naar de grot van de Weerman waar Spijtebijt per ongeluk door het klimaatscheidende raam duikelt. En dan begint het avontuur. Olifanten komen terecht in de sneeuw en pinguïns in de tropen. Tijd voor Plu om de dieren te gaan redden.

Pluk Redt De Dieren is vanaf 22 april te zien in de Nederlandse theaters. Zaterdag 22 april is eerst het Kennemer Theater in Beverwijk aan de beurt, zondag 23 april het theater Het Kruispunt in Barendrecht en het weekend erop de theaters in Purmerend en Leiden. De voorstellingen lopen door tot en met 11 juni in verschillende theaters in onder meer Schiedam, Breda en Groningen.

Laatst gewijzigd: 2022-12-28 12:47:44 · Gepubliceerd: 20 april 2006 - 2584