1

Pak een filmpje in Leiden

Negen dagen lang de beste films kijken tijdens het Leiden Film Festival

Leiden Internationaal Film Festival Nieuws door

archief oud artikel 30 oktober 2014 Cultuur Leiden, Zuid-Holland 'Never Grow Up': blijf je verwonderen en verbazen! Dat is het thema van het Leiden Film Festival 2014 (LIFF). Negen dagen lang duiken filmfans onder op verschillende locaties in de stad om zich te laten vervoeren. Door films, films, films! Kijk mee naar onafhankelijke Amerikaanse producties of

Of je nu houdt van de populaire films of juist van arthouse, beide vind je op het Leiden International Film Festival. Deze negende editie van het festival opent het LIFF met de prijswinnende American indie Whiplash, waarin de jazzdrummer Andrew centraal staat. Hij studeert aan een prestigieuze muziekschool en oefent zich kapot om zijn droom te verwezenlijken. Hij komt onder de hoede van Terence Fletcher, een bijzonder gedreven docent, die de talentvolle jongen tot het uiterste drijft. Wordt hij goed of geniaal? Een film die je moet zien, getuige de staande ovatie op het filmfestival van Cannes, die twaalf minuten aanhield.

Onafhankelijke Amerikaanse producties

Het LIFF heeft speciaal aandacht voor Amerikaanse onafhankelijke films, die door het festival bekendheid krijgen in Europa. Verder staan er naast filmvoorstellingen ook leuke feesten op het programma.

Laatst gewijzigd: 2014-10-30 16:20:04 · Gepubliceerd: 30 oktober 2014 - 359