1

Bekijk de mooiste natuurfilms in virtual reality bij jou in de buurt

'Naturally Immersive' dompelt je onder in de wonderen van de natuur

Nieuws door
Foto 1. David Attenborough's First Life. Foto: Nu:Reality

10 maart 2024 bijgewerkt: 13 maart 2024 Toerisme Landelijk Van 14 maart tot en met 16 mei beleef je de mooiste virtual reality-films over de natuur tijdens VR-programma Naturally Immersive. Te zien in zeven filmtheaters door het hele land, van Rotterdam tot Enschede. Zet zo'n fancy bril op, schuif in een comfortabele bioscoopstoel en laat je meenemen in de wonderen van de natuur.

Reis naar Hawaii of door het regenwoud

Zo mooi heb je de natuur nog nooit voor je zien afspelen. Op een Hawaiiaans eiland luister je naar het lied van een inmiddels uitgestorven vogel. Samen met Sir David Attenborough sta je oog in oog met de eerste dieren die de aarde bevolkten, 350 miljard jaar geleden. Of je wandelt door het oudste regenwoud ter wereld, dat langzaam verandert. Tijdens Virtual reality-programma Naturally Immersive van Nu:Reality worden je zintuigen geprikkeld en kun je niet anders dan je verwonderen over de prachtige natuur van onze aarde. Zet die VR-bril op en laat je verrassen!

Films en installaties

Naturally Immersive omvat 360° VR-films ('VR Cinema') en interactieve installaties ('VR Interactive'). Een greep uit het programma:

  • In de VR Cinema 'David Attenborough's First Life' reis je met de 97-jarige bioloog en televisiemaker David Attenborough mee door de tijd, om lang uitgestorven fossielen tot leven te wekken. Hoe zagen de eerste dieren op aarde eruit, hoe bewogen ze zich? Dat ontdek je met Attenborough.
  • Tijdens Dia de los Muertos, de Dag van de Doden, vieren Mexicanen de hereniging van de doden en de levenden. Dit ritueel kun je meemaken tijdens de VR Interactive 'Floating with Spirits'. Je betreedt de geheime wereld van de voorouders van twee zusjes en krijgt toegang tot diepgaande en inspirerende wijsheden die ze in zich dragen.
  • Bij VR Interactive 'Songbird' ga je op een virtuele trip naar de weelderige nevelbossen van Hawaii. In 1985 heeft de wetenschapper Dr. Jim Jacobi hier als laatste een ʻōʻō waargenomen – een bijzondere vogel. Je luistert naar het lied van deze ʻōʻō, en ontdekt dat het bos sinds zijn verdwijning voorgoed is veranderd.
  • 'Gondwana' is een evoluerend virtueel ecosysteem dat de toekomst van het oudste regenwoud ter wereld verkent. Deze VR-experience is een meditatie over tijd, verandering en klimaatactie. Zoals voor elke virtual reality-beleving geldt: je moet het meemaken.

Foto 2. Floating with Spirits. Foto: Nu:Reality

Filmtheaters

Het VR-programma draait in zeven verschillende filmtheaters door het hele land: LantarenVenster in Rotterdam, Eye Filmmuseum in Amsterdam, Filmhuis Den Haag, LUX in Nijmegen, Concordia in Enschede, Slachtstraat Filmtheater in Utrecht en Schuur in Haarlem. Bekijk meer informatie over het programma en tickets op de website van het filmhuis waar je naartoe wil gaan. Meer informatie over de films kun je ook zien op de website van Nu:Reality.

Goed om te weten

  • Zorg dat je op tijd aanwezig bent: het kost wat tijd om de VR-uitrusting te installeren.
  • De VR-bril kun je over je eigen bril dragen. Je kunt geen eigen VR-bril meenemen, die werkt niet.
  • Deze virtual reality-ervaring wordt afgeraden voor kinderen onder de twaalf jaar, zwangere vrouwen en mensen met hartaandoeningen, epilepsie, hypertensie, duizeligheid of een bewegingsziekte.
Foto 3. Beleef de mooiste natuurfilms in virtual reality. Foto: Marcel Krijgsman

Laatst gewijzigd: 2024-03-13 14:48:50 · Gepubliceerd: 10 maart 2024 - 794

Dit past bij 'Bekijk de mooiste natuurfilms in virtual reality bij jou in de buurt'