Originele uitjes voor jou en je date

Samen schaatsen, blind dineren of een speciaal kopje koffie drinken!

Tickets voor romantische uitjes met korting   Redactioneel door
Foto 1. Romantische stress voor een afspraakje? Een paar originele tips op een rij. Foto: Pexels.com.

5 februari 2019 Toerisme Landelijk De druk neemt toe om leuke date ideeën te verzinnen voor jou en je lover voor het volgende leuke afspraakje. Je bent op zoek naar iets romantisch, maar niet te klef. Iets leuks om samen te doen, maar niet te overdreven. Wat nu?! Wij zetten wat romantische uitstapjes ter inspiratie op een rij.

Liefde is wat je wilt...

ROTTERDAM - ... en een indrukwekkend uitzicht is ook altijd mooi meegenomen. Nee, we bedoelen niet je date. We bedoelen de Eiffeltoren van Nederland: de Euromast! Eerst samen wat koffie met gebak in het benedenrestaurant, daarna uitkijken over de prachtige skyline van Rotterdam. Altijd iets om over te praten! Samen selfies maken op het Euroscoop Platform en elkaar natuurlijk goed vasthouden als het een beetje eng wordt.

Samen popcorn delen

DEN HAAG - Worden jullie het eens over de film? Wie betaalt de kaartjes? Delen we samen een bak popcorn? En is het een hint als iemand zijn of haar hand op de stoelleuning legt? Dat soort vragen komen bij Omniversum niet in je op, want je wordt door het gigantische bioscoopscherm meegenomen naar een andere wereld. Documentaires over panda's, het leven diep in de oceaan en verre steden en exotische culturen houden je wel even bezig.

Is dat jouw voet?!

AMSTERDAM - Een blind date, letterlijk. Bij Ctaste kun je blind dineren. Er werken visueel beperkte mensen die je door het duister naar je tafeltje begeleiden. Zodra je op je stoel zit, zie je echt helemaal niets meer. De ideale gelegenheid om elkaar het hemd van het lijf te vragen zonder dat je meteen een rode kleur krijgt. Tip: als je een chocoladefondue bestelt, vraag dan even om een extra servetje. Grote kans dat je per ongeluk je hand in de chocolade steekt en zonder zicht wordt eten sowieso algauw een kliederboel. Bijzonder en grappig om samen te ervaren en een mooi onderwerp om daarna over door te praten. Want de bedienden en mensen in de keuken zien écht weinig tot niets en dat zet je wel aan het denken als je weer buiten staat.

Hand in hand op het ijs

HEERENVEEN - Een ideale activiteit voor ieder stel! Als je heel goed kunt schaatsen, heb je de tijd van je leven en roetsj je samen als een onoverwinnelijk koppel de ijsbaan over. En als je iets minder goed bent, kun je daar slim gebruik van maken door je heel onhandig aan je date vast te klampen. Hoe dan ook, een dagje Thialf is altijd romantisch! Daag elkaar uit voor een wedstrijdje - de verliezer trakteert op koek-en-zopie - of schaats langzaam de baan over terwijl je één rondje lang iets over jezelf moet vertellen. Opties genoeg! Voor stellen die langer samenzijn meteen een goede relatietest om te zien of je goed tegen je verlies kunt. Tip: Thialf is geopend vanaf september tot en met maart en soms in juni en juli, maar er zijn genoeg andere schaatsbanen om samen te trotseren.

Classic: een kopje koffie

MAASTRICHT - De klassieker voor elk afspraakje: "Heb je zin om een keertje samen een kopje koffie te drinken?" Ja! Tenminste, wel als dat kopje koffie wordt gedronken in de Dominicanenkerk. De kerk is meer dan zevenhonderd jaar oud en fungeert tegenwoordig als Boekhandel Dominicanen, waar je de mooiste boeken en talloze ouderwetse en nieuwe lp's vindt. Eerst maak je samen een mooie wandeling door de stad en daarna schuif je aan in een van de gezellige hoekjes van Coffeelovers, de koffietent in de Dominicanenkerk. Uren samen praten en genieten op een bijzondere locatie, met goede koffie en een typisch Italiaanse menukaart. Dat maakt van die klassieker een originele koffiedate!

Extra romantische tips

  • Trotseer de Kiss-o-Meter in Micropia in Amsterdam. Niet schrikken, want dan is jullie date ineens een dubbeldate. Of driedubbeldate. Afhankelijk van jullie score. Waarschuwing: alleen voor gevorderden;
  • Laat je lover zelf kiezen! Geef een DagjeWeg.NL Tickets Cadeaukaart als romantisch cadeau. Hij of zij blij, jij minder last van keuzestress.
Foto 2. In de Euromast genieten van een kopje koffie en een gebakje terwijl Rotterdam aan jullie voeten ligt... Zwijmel! Foto: Euromast.

Laatst gewijzigd: 2022-02-03 11:48:24 · Gepubliceerd: 2016-01-19 08:10:37 - 78973