Kom deze zomer een dagje naar het hoge noorden!

Van betoverende sprookjes tot spannende marineverhalen

Leukste zomeruitjes voor regio Noord Redactioneel door
Foto 1. Een bezoek aan een attractiepark, zoals het betoverende Sprookjeswonderland, is altijd een goed idee. Foto: Sprookjeswonderland

5 juli 2024 bijgewerkt: 8 juli 2024 Toerisme Landelijk De mensen in Noord-Nederland moeten dit jaar even iets langer wachten, maar vanaf 20 juli is het voor hen ook zomervakantie. Eindelijk weer zeeën van tijd om te doen wat je zelf wil, zoals een lekker dagje weg. Mocht je geen inspiratie hebben, geven we je graag een lijstje met de - wat ons betreft - leukste uitstapjes voor de zomervakantie in regio Noord!

Ontdek Javaanse tradities in Taman Indonesia

Kallenkotte, Overijssel - Voor een verre vakantie hoef je het land niet uit! In dierenpark Taman Indonesia waan je je voor even in Indonesië door de exotische dieren en specerijentuin vol heerlijke kruiden. Kom dus langs als je zin hebt in een Aziatisch dagje uit! Tijdens de zomervakantie zijn er ook allerlei leuke activiteiten voor kinderen, zoals een knutseldag met bapak Tjeerd. Daarnaast hebben ze sinds dit jaar een heus kinderpaleis: het kraton van Solo. Dit is een replica van een echt Javaans paleis, waar de kids meer ontdekken over de Javaanse tradities. Er is verkleedkleding van de sultan, een wayangtheater en batik atelier. Daar kunnen de kids zelf wayangpoppen maken voor hun eigen poppenshow. Bagus!

Foto 2. In het nieuwe wayangtheater in Taman Indonesia kunnen kinderen ook kijken naar een poppenshow met eigen gemaakte wayangpoppen. Foto: Taman Indonesia

Maak het deze zomer in Museum Joure

Joure, Friesland - Museum Joure brengt je terug naar de geschiedenis van het ambachtsdorp, waar onder andere het wereldberoemde koffiemerk Douwe Egberts is ontstaan. Wanneer je wandelt door het museum, ruik je nog steeds versgebrande koffie. Maar er is meer gemaakt in Joure, waaronder ook Friese klokken. Volg in het museum diverse maakroutes en laat je kind zelf iets maken. Meteen bij de ingang vind je een gereedschapskistje voor kinderen, waarmee ze onder meer een theezakje kunnen maken, koffie leren malen en een boekenlegger kunnen drukken. Handig! En in de zomervakantie wordt er meer gemaakt dan normaal, want dan vind je in het museum de ZomerMaakfabriek. Daar ga je samen met je kind op avontuur in het museum en de museumtuin.

Sprookjes komen tot leven in Sprookjeswonderland

Enkhuizen, Noord-Holland - In de zomervakantie is een attractiepark altijd een goed idee! En in Enkhuizen vind je het intieme, maar betoverende Sprookjeswonderland. Ga hier vooral heen met kleine kinderen. Zij ervaren gegarandeerd de dag van hun leven! Zo zien ze sprookjes tot leven komen in de musical Kasteel Violinde, maar ontmoeten ze ook allerlei bekende figuren in het Sprookjesbos. Tussendoor zweven jullie samen in de nieuwste attractie Jaap en de Bonenstaak of maken jullie een rondje in de carrousel. En op een warme dag kunnen de Dobberbootjes uiteraard niet ontbreken! De bootjes in de vorm van een lieveheersbeestje zijn de afgelopen periode vernieuwd en weer helemaal klaar voor gebruik. Zijn de kinderen uitgespeeld? Neem ze dan mee naar bijvoorbeeld De Vergulde Koekepan voor heerlijke pannenkoeken. Yum!

Foto 3. Zweef me in Jaap en de Bonenstaak, de nieuwste attractie van Sprookjeswonderland. Foto: Sprookjeswonderland

Op ontdekkingstocht in Beleefpark Dwingeloo

Dwingeloo, Drenthe - Zoeken jullie als gezin een leuk en actief uitje? Reis dan af naar het hoge Noorden en kom naar het Drentse Beleefpark Dwingeloo. Hier kunnen kinderen op ontdekkingstocht via verschillende attracties. Hoe ze alles beleven, ligt vervolgens aan henzelf. Niets is fout! Klim en slinger over de hindernisbaan en laat je gaan op de twintig meter lange kabelbaan. Of ga voetballen of beachvolleyballen met vrienden. Liever iets rustiger aandoen? Er is ook een levensgrote xylofoon en een keienrivier, waar je meteen verkoeling kunt zoeken. Dat kan natuurlijk ook in het zwembad, waar je tevens een toffe, veertig meter lange glijbaan vindt.

Foto 4. In Beleefpark Dwingeloo laat je je fantasie volledig de vrije loop. Foto: Beleefpark Dwingeloo © Hein van Mulligen

Survival en barbecue op Outdoorpark SEC Almere

Almere, Flevoland - Als je dol bent op avontuur, zorgt Outdoorpark SEC Almere ook voor een onvergetelijk dagje uit. Leer bijvoorbeeld boogschieten en voel je even als Katniss of Gale uit The Hunger Games. Of stap in een kano en ga het water op. Pas op dat je niet omkiepert! Tijdens de zomervakantie is elke dag iets te doen en ook speciaal voor kinderen. Zo kunnen zij elke donderdag op een survivaltocht, zowel de grote als kleine kinderen. Of ga op de zondag survivallen met het hele gezin. Wie zit achteraf het meest onder de modder? Zo’n actieve dag is uiteraard hartstikke vermoeiend. Vergeet dus niet tussendoor wat lekkers te eten en drinken. Er is ook een speciaal barbecue of steengrill arrangement!

Foto 5. Maak er een avontuurlijk dagje uit van en ga met het hele gezin survivallen in Outdoorpark SEC Almere. Foto: Outdoorpark SEC Almere

Even afkoelen in subtropisch zwembad Tropiqua

Veendam, Groningen - In Nederland wisselt het weer enorm, ook gedurende de zomervakantie. Toch is de kans groter dat het warm en zonnig wordt in de maanden juli en augustus. Is het een bloedhete dag? Zoek dan verkoeling in een zwembad, zoals bijvoorbeeld het tropische zwemparadijs Tropiqua. Hier vermaak je je als gezin met gemak een hele dag! Zowel binnen als buiten vind je een gigantisch zwembad en binnen ook een toffe waterglijbaan. Trek baantjes of speel lekker in en rond het zwembad. Ondertussen komen de palmbomen op je af via de muur. En ook in de ruimte zelf staan her en der kleine en grote palmbomen. Je komt helemaal in subtropische sferen!

Met het Marinemuseum naar zonnig Curaçao

Den-Helder, Noord-Holland - Als er één ding is waar Den Helder om bekendstaat, dan is het natuurlijk de Koninklijke Marine. ‘Onze’ mariniers maken heel wat mee tijdens hun werk en in het Marinemuseum vertellen ze je al hun spannende verhalen. Maar dat niet alleen: hier bewonder je ook marineschepen en een heuse onderzeeboot. Dit is de enige onderzeeër in Nederland die toegankelijk is voor publiek, dus zeker een bezoekje waard! En als je in de zomer komt, krijg je er ook allerlei leuke activiteiten bij. Zo staat het museum deze zomervakantie in het teken van het Caribisch gebied. Je ontdekt onder meer hoe smokkelaars worden gestopt op Curaçao. Spannend! Ook kun je af en toe een theatervoorstelling bekijken in de buitenlucht op een marineschip, zoals de voorstelling Eiland Ontsnapt. Verder kunnen kinderen een houtje schilderen in het zonnige kinderatelier. Voor de allerkleinsten is er een leuke kleurplaat. Daarnaast kunnen de oudere kinderen ook een Tropenmatroos worden. Kom op de woensdagen en vrijdagen voor een kinderbootcamp en leer marcheren. Schip ahoy!

Foto 6. Ontdek spannende verhalen in het Marinemuseum over 'onze' mariniers, bijvoorbeeld tijdens de theatervoorstelling Eiland Ontsnapt. Foto: Marinemuseum

Nog meer leuke zomeruitjes voor regio Noord

Foto 7. Voor een verre vakantie hoef je niet weg uit Nederland! In Taman Indonesia waan je je voor even in Indonesië, vooral in kinderpaleis Kraton Solo. Foto: Taman Indonesia

Laatst gewijzigd: 2024-07-08 09:30:02 · Gepubliceerd: 5 juli 2024 - 1004

Activiteiten Outdoorpark SEC Almere

Vanaf volgende week te bezoeken

Ga op avontuur in de zomervakantie


In de zomervakantie beleef je de mooiste avonturen bij Outdoorpark SEC Almere. Je hebt volop keus: survivallen, boogschieten, kanovaren en nog veel meer. Iedere vakantiedag een nieuw avontuur!

Binnen enkele weken te bezoeken

Zomerkamp Outdoor


Ga lekker op kamp deze zomer bij Outdoorpark SEC Almere. Survivallen, hut bouwen, boogschieten – en natuurlijk heel veel gezelligheid en plezier!

Kruisboog schieten Open Inschrijving


In een groepje, samengesteld uit meerdere inschrijvers en een ervaren instructeur, leer je op ontspannen wijze schieten met de kruisboog en speel je leuke wedstrijdjes.

Outdoor Vakantieweek


Vijf dagen lang is er iedere dag een nieuw avontuur bij Outdoorpark SEC Almere: survival, bushcraft, kanovaren, high-rope klimmen, teambuilding, vlotvaren… Plezier gegarandeerd!

Later dit jaar

Expeditie Dierendag voor hond en baasje


Hondenbaasjes opgelet. Kom van de bank en ga naar Outdoorpark SEC Almere om Dierendag te vieren. Hier is een heus hondenparcours uitgezet met leuke hindernissen en uitdagingen. Ook leuk voor baasjes!

Halloween Spookwandeling


Met Halloween vult het bos van Almeerderhout met spookachtige wezens, enge geluiden en onverwachte gebeurtenissen. Ga griezelen en gillen tijdens de Halloween Spookwandeling op zaterdag 25 oktober!...

Actieve uitjes in de herfstvakantie


Outdoorpark SEC Almere biedt Survival, Boogschieten, Expeditie Outdoor, en meer! Volop buitenpret in de vakantie met elke dag een ander avontuur. Kom alleen of neem iemand mee - plezier heb je...

Luchtbuks schieten Open Inschrijving


Bij Outdoorpark SEC Almere leer je alles over de techniek van het schieten, en oefen je met buksen van verschillende kalibers. Tot slot is er een speelse wedstrijd.

Kruisboog Schieten Open Inschrijving


In een groepje, samengesteld uit meerdere inschrijvers en een ervaren instructeur, leer je op ontspannen wijze schieten met de kruisboog en speel je leuke wedstrijdjes.

Workshop Boogschieten Open Inschrijving


Boogschieten is een toegankelijke sport voor jong en oud. Bij Outdoorpark SEC Almere kan je in een open inschrijving kennismaken met de techniek van het handboogschieten. De workshop sluit af met...

Pietentraining met Survival Piet


Doe mee met de pietentraining van Survival Piet en ontvang een echte Pietendiploma! Een superleuk uitje met Sinterklaas-thema

Avontuurlijke uitjes in de voorjaarsvakantie


Survival, Boogschieten, Treasure Hunt, en meer! Volop buitenpret in de vakantie met elke dag een ander avontuur. Kom alleen of neem iemand mee - plezier heb je sowieso!

Treasure Hunt


Ergens in boswachterij Almeerderhout ligt een schat verborgen. Het hele gezin kan helpen om de schat te vinden! Kom jij helpen?

Spetterend plezier in de meivakantie


Outdoorpark SEC Almere biedt Survival, Expeditie Outdoor, Kanovaren en meer! Volop buitenpret in de vakantie met elke dag een ander avontuur. Kom alleen of neem iemand mee - plezier heb je sowieso!