Laat je betoveren in Sprookjeswonderland

Breng een betoverend bezoekje aan Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Dit kleinschalige sprookjespark is een ideaal dagje uit voor gezinnen of grootouders met kleine kinderen. Gluur binnen bij de huisjes van het kabouterdorp. De bakker rolt zijn deeg en dokter Struikelbaard houdt spreekuur voor zijn patiƫnten. In het Sprookjesbos ontmoeten bezoekers veel bekende sprookjesfiguren. Van Hans en Grietje tot Sneeuwwitje en Klein Duimpje: ze zijn er allemaal!

Sprookjeswonderland

Sprookjesmusical

In kasteel Violinde, een heus kasteel met torens en muren die je kunt beklimmen, is meerdere keren per dag de fantastische sprookjesmusical over het verwende prinsesje Violinde te zien. En in het Tijdhuis neemt Vadertje Tijd je mee op een spectaculaire reis door de vier seizoenen. Op de kinderboerderij lopen geitjes, ezels, hertjes, lama's en vele andere dieren.

Betoverende speeltuin

In de grote speeltuin van Sprookjeswonderland zijn alle speeltoestellen uitgevoerd in een diervorm. Schommel in een zwaan of draai rondjes op een krokodil! Extra spannend is de glijbaan in de holle stam van een dikke boom. Vanaf vier meter hoogte suis je met z'n drietjes tegelijk weer naar beneden. De Dobberbootjes zijn kleine bootjes in de vorm van een lieveheersbeestje. Hierin varen de kinderen een rondje langs en onder het klauterkasteel. Bij oldtimerbaan 'de Oude Smidse' maken groot en klein een ritje in een heuse oldtimer. Diverse kiosken, restaurant en picknickplaatsen, zoals de Smakkende Soldaat, maken het park compleet.

Bewonder een kleurrijke bloemenzee

Wandel ook langs de prachtige siertuinen van Sprookjeswonderland. Tienduizenden tulpenbollen worden iedere winter in de grond gestopt, met een kleurrijke bloemenzee in het vroege voorjaar als gevolg. En zodra de tulpen uitgebloeid zijn, maken ze plaats voor duizenden fleurige zomerplanten!

Sprookjesland is door de redactie en de bezoekers van DagjeWeg.NL uitgeroepen tot beste uitstapje van 2009.

Laat je betoveren in Sprookjeswonderland in Enkhuizen leent zich ook goed voor een kinderfeestje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor kinderen.

Stap binnen bij Sprookjeswonderland. Foto: Sprookjeswonderland.

Ontmoet de Reus en Klein-Duimpje. Foto: Sprookjeswonderland.

Stap binnen bij Sprookjeswonderland. Foto: Sprookjeswonderland.

Stap binnen bij Sprookjeswonderland. Foto: Sprookjeswonderland.

Stap binnen bij Sprookjeswonderland. Foto: Sprookjeswonderland.

Zie jij de kabouters al? Foto: Sprookjeswonderland.

Stap binnen bij Sprookjeswonderland. Foto: Sprookjeswonderland.

En wie zou hier toch wonen? Foto: Sprookjeswonderland.