Thialf Heerenveen

Thialf Heerenveen

Iedereen kent Thialf, de ijsbaan van Heerenveen! Hier ontmoet de crème de la crème van de langebaanschaaters elkaar voor een krachtmeting tijdens een schaatswedstrijd. De schaatsbaan wordt daarom gezien als het schaatsmekka van Nederland. Ook schaatsen op dit 'heilige' ijs? Dat kan, want ook recreatieve schaatsers zijn welkom in Thialf. Als er geen wedstrijden worden gereden, is de baan open voor publiek.

Het schaatsstadion is in 2015 en 2016 grondig verbouwd en heeft onder meer een compleet nieuwe ijsvloer gekregen. Door de vernieuwde klimaatbeheersing is de baan klaar voor nieuwe records door de toppers van de schaatswereld. Eind januari 2017 opent het vernieuwde Thialf officieel. Rondom alle Thialf heeft behalve de vierhonderd meter baan ook een baan van 333 meter en één van dertig bij dertig meter. Daarnaast heeft Thialf een volwaardige ijshockeyarena.

Naast de ijsfaciliteiten heeft Thialf een scala aan zakelijke mogelijkheden. Er zijn tien zalen, die geschikt zijn voor vergaderingen, trainingen, congressen, rondleidingen en clinics.

Thialf Heerenveen in Heerenveen leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, kinderfeestje (vanaf € 7,50 p.p.) en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Foto: Thialf  / Martin de Jong

Foto: Thialf / Martin de Jong