Eye Filmmuseum
Op avontuur in de filmwereld in Eye

Wandel in Eye Filmmuseum door een magische ruimte met honderd beeldschermen om je heen, bewonder camera's van begin vorige eeuw en volg een spannende videotour. In een van de vier filmzalen sluit je de dag rustig af met een mooie klassieker.

In het Panorama van Eye Filmmuseum ontdek je hoe films vroeger werden gemaakt. Bekijk bijzondere camera's uit de geschiedenis, zoals een Mitchell uit het Hollywood van de jaren twintig en een ouderwetse toverlantaarn. In 360 graden word je omringd door bijna honderd beeldschermen en in minicinema's test je je filmkennis aan de hand van bekende filmfragmenten. Stap vervolgens zelf in de spotlights en figureer in een filmscène voor een Green Screen.

Spannende speurtocht

Ook voor kinderen is er genoeg te beleven in Eye. Tijdens de interactieve videotour Eye walk komen spannende films tot leven en ontdek je welke special effects er gebruikt worden in films als Dolfje Weerwolfje en Star Wars. In de speurtocht Eye Explore More gaan kinderen vanaf zeven jaar op ontdekkingsreis door de filmwereld aan de hand van leuke puzzels en opdrachtjes.

Van Marilyn tot Carice

Hang tijdens je bezoek lekker onderuit en kijk een van de talloze films in Eye. In de vier filmzalen worden van 's morgens vroeg tot 's avonds laat films getoond. Klassiekers waarvan je nooit had gedacht ze ooit in een bioscoop te zien, nieuwe blockbusters en vrolijke kinderfilms. Het bioscoopgedeelte is ook los van het museum te bezoeken.

Eye Filmmuseum in Amsterdam leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje, schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.eyefilm.nl

Foto: Eye Filmmuseum.
Foto: Eye Filmmuseum.
Foto: Eye Filmmuseum.
Foto: Eye Filmmuseum.
Foto: Eye Filmmuseum.
Foto: Eye Filmmuseum.
Foto: Eye Filmmuseum.
Foto: Eye Filmmuseum.