De 100 beste animatiefilms

Holland Animatie Film Festival van start

Dagje uit in Utrecht Nieuws door
Foto 1. De nieuwste film van Pixar, Big Hero 6, is ook te zien in het kinderprogramma. Foto: HAFF

archief oud artikel 18 maart 2015 Toerisme Utrecht, Utrecht Ook dol op een animatiefilmpje zo af en toe? Dan ben je niet de enige! Sterker nog, de animatiefilm heeft zijn eigen festival: het Holland Animatie Film Festival. Hier zie je een selectie van de 130 leukste en beste animatiefilms.

Uitgebreid programma

Het programma van het Holland Animatie Film Festival is zo uitgebreid, er is veel te veel om allemaal te gaan bekijken. Gelukkig kun je je eigen route en programma samenstellen. Er worden ook verschillende competities gehouden: voor studenten, voor 'shorts' of voor Nederlandse animatie. In de voorrondes werden 1.400 aanmeldingen bekeken en beoordeeld. De 130 leukste en beste films zijn overgebleven!

Voor kinderen

Animatie kinderachtig? Deze filmsoort is zeker niet alleen voor kinderen. Het komt voor in reclames of als special effect in actiefilms. Maar tijdens het weekend is er wel alle ruimte voor families. Kom samen met de (klein)kinderen naar de twee speciale programma's, vol met leuke films voor jeugd. Onder andere de nieuwste film van Pixar, Big Hero 6, is hier te zien.

Masterclass Shaun the Sheep

Eén van de bekendere animatiefiguren is Shaun the Sheep, een spin-off van de populaire Wallace & Gromit. Hun bedenkers en regisseurs, Mark Burton en Richard Starzak, geven zaterdag 21 maart een masterclass, waarin ze hun eigen ervaringen delen met stop motion-fans.

Tickets

Kaartjes voor een voorstelling zijn te halen in het Louis Hartlooper Complex, het centrum van het festival. Van plan om héél veel films te gaan bekijken? Koop dan een 6-rittenkaart of een passe-partout, dan ben je ook nog eens voordelig uit.

Praktische informatie

Holland Animatie Film Festival
Woensdag 18 tot en met zondag 22 maart 2015, de hele dag door. De voorstellingen zijn op diverse locaties in het centrum van Utrecht.
Entree: een losse kaart voor een voorstelling kost 9,00 euro voor volwassenen en voor kinderen tot en met 12 jaar 8,00 euro.
Foto 2. Animatie is echt niet alleen voor kinderen. Foto: HAFF
Foto 3. De regisseurs van Shaun the Sheep geven een masterclass. Foto: HAFF

Laatst gewijzigd: 2015-12-09 11:52:22 · Gepubliceerd: 18 maart 2015 - 513