Uitstapjes / Utrecht / Spoorwegmuseum: droomreis langs stalen monsters

Spoorwegmuseum: droomreis langs stalen monsters

Cijfer 7.8 van 10 punten.7.87.87.87.8Bezoekers geven gemiddeld een 7,8. Lees de 61 reviewsgeef uw beoordeling
LocomotievenTerug in de tijd!Uitleg over een treinInteractief

Kom binnen in de wondere wereld van de trein in het Spoorwegmuseum! Het oude Maliebaanstation is de poort tot het Spoorwegmuseum. Marmeren vloeren, kroonluchters, een koninklijke wachtkamer, dit is wat je noemt reizen in stijl. Ga mee op ontdekkingstocht langs kolossale stoommachines of neem een kijkje in een echte locomotief.

Bezoek www.spoorwegmuseum.nl | geef je beoordeling (en win kaarten).

Vraag offerte aan Stuur e-mail+31 (0)30-2306206

Grote Ontdekking

De 'Grote Ontdekking' gaat terug naar het tijdperk van de stoomtrein. Reis door een Engels mijndorp en ontdek hoe de eerste stoommachines er uit zagen. De eerste rit van een stoomlocomotief in Nederland was een bijzondere gebeurtenis. De krant deed uitgebreid verslag en langs de spoorbaan stonden mensen te wuiven naar het monsterlijke ding dat met een razende vaart door het landschap vloog. Ook deze locomotief staat in Het Spoorwegmuseum. Ga vervolgens zelf mee naar de sprookjeswereld van de verre reizen met de OriŽnt Express.

De Vuurproef

Buiten het museum staat een vreemd gebouw. Hier beleef je het prijswinnende 4D-avontuur van Het Spoorwegmuseum: De Vuurproef! Door film, decors en special effects wordt een spannend verhaal verteld, met Rutger Hauer als verteller. Al vertellend neemt hij de bezoekers mee op een reis langs de hoogtepunten uit de spoorgeschiedenis. Een reis die eindigt in een vuurproef...

Spoorwegmuseum

Werkplaats

In 'De Werkplaats' vertellen eduTRAINers alles over de treinen. Soms maken ze zelfs een trein open zodat je een kijkje kunt nemen. Waan jezelf machinist in de simulatorlocomotief en reis de wereld rond. Of wat denk je van post sorteren in een rijdende trein? 'Stalen Monsters' neemt je mee in een spannende tocht langs allerlei beroepen die te maken hebben met treinen. In een karretje zoef je langs grote locomotieven en... Oef! Nog net op tijd aan de kant om een stalen monster te ontwijken!

Vergeet ook niet om buiten een kijkje te nemen bij de oude watertoren, op het rangeerterrein en bij het 'Kinderspoor'. De Jumbo Express, een boevenspoor, een tunnel en nog veel meer leuke dingen, speciaal voor kinderen!

Spoorwegmuseum: droomreis langs stalen monsters in Utrecht leent zich ook goed voor een familiedag en kinderfeestje (vanaf € 17,25 p.p.). Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

www.spoorwegmuseum.nl »

Vraag offerte aan Stuur e-mail Stuur naar mezelf Tip vrienden Geef beoordeling Verstuur correctie

Waardering van bezoekers: bezoekers waarderen Spoorwegmuseum: droomreis langs stalen monsters met een 7,8. Lees de 61 reviews van Spoorwegmuseum: droomreis langs stalen monsters.

Adres en Locatie

Adres: Maliebaanstation, 3581 XW, Utrecht
Gemeente Utrecht, provincie Utrecht
Breedtegraad/lengtegraad: 52.088287 5.130733

Prijs, budget, offerte aanvragen

Vraag offerte aan
Prijzen vanaf:
€ 16,00 p.p.
Peuters: Gratis
Kinderen tot en met drie jaar hebben gratis toegang. Op iedere station in Nederland kun je een museumticket kopen vanaf Utrecht CS naar het Spoorwegmuseum inclusief de toegang. Parkeertarief geldt voor een dag.
Kinderfeestje: arrangementen vanaf € 17,25 per persoon.
Parkeren: € 5,50
Dit uitstapje is toegankelijk voor mindervaliden. De voorzieningen bestaan uit: Invalidentoilet Het gedeelte 'Stalen Monsters', is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Openingstijden en -dagen

Gesloten
Soms
Open
Zo
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Het hele jaar open (let op de openingsdagen). Van 10:00 uur tot 17:00 uur. Let op: Maandag gesloten. Tijdens schoolvakanties dagelijks geopend.

Geopend met de volgende feestdagen: Goede Vrijdag, eerste paasdag, tweede paasdag, bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, eerste pinksterdag, tweede pinksterdag, eerste kerstdag, tweede kerstdag, oudjaarsdag.

Gesloten op de volgende feestdagen: Koningsdag, nieuwjaarsdag.

Controleer openingstijden altijd op de website van de aanbieder.

Gegevens laatst gecontroleerd op 20 juli 2015, disclaimer.

Reviews Spoorwegmuseum: droomreis langs stalen monsters

Bezoekers waarderen Spoorwegmuseum: droomreis langs stalen monsters met een 7,8. Lees de 61 reviews van Spoorwegmuseum: droomreis langs stalen monsters.

 
Ontvang tips, acties & kortingen!