Museum Speelklok: het vrolijkste museum van Nederland

Uit alle hoeken van Museum Speelklok klinkt vrolijke muziek! Eeuwenoude zelfspelende muziekinstrumenten vormen hier een wondere wereld, die je al luisterend en lerend ontdekt. Zing mee met volksliedjes uit de Jordaan of dans op de Charleston. Ontdek de verhalen achter deze muzikale gadgets met de verschillende mechanismen: van het kleinste speeldoosje tot de grootste dans- en draaiorgels die je zelf aan mag zwengelen. Een leuk en leerzaam uitje in het centrum van Utrecht voor het hele gezin!

Museum Speelklok

De muziek komt tot leven

Een bezoek aan Museum Speelklok is niet compleet zonder de vrolijke rondleiders. Ieder uur kun je mee met de gratis Muzikale Tour die leuk is voor volwassenen en kinderen. Overal klinkt muziek, terwijl de rondleiders de instrumenten tot leven laten komen. Ontdek dat deze muziekmachines, die soms al honderden jaren oud zijn, hun magie nog lang niet zijn verloren! Ga vervolgens zelf op ontdekkingstocht in de Museum Expeditie en bekijk de instrumenten die mensen vroeger in huis hadden. Geef een zwaai aan oude speelklokken en fabriceer de vrolijkste muziekjes.

Leuk voor kinderen

Elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag geeft Museum Speelklok een vrolijke rondleiding voor kinderen. Tijdens deze tour is er heel veel muziek, wordt er met z'n allen gezongen en mogen kinderen het Konijn uit de Kool wakker maken! Dit feestje eindigt in de danszaal, waar je lekker mag dansen.
DagjeWeg.NL testte of Museum Speelklok écht het vrolijkste museum van Nederland is.

Museum Speelklok: het vrolijkste museum van Nederland in Utrecht leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 9,50 p.p.), schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Interactief. Foto: Museum Speelklok.

Een vrolijk museum! Foto: Museum Speelklok.

Interactief. Foto: Museum Speelklok.

Interactief. Foto: Museum Speelklok.

Interactief. Foto: Museum Speelklok.

Bewonder muziekinstrumenten. Foto: Museum Speelklok.

Interactief. Foto: Museum Speelklok.

Leuk voor kinderen. Foto: Museum Speelklok.