Museum Speelklok: het vrolijkste museum van Nederland

Museum Speelklok

Uit alle hoeken van Museum Speelklok klinkt vrolijke muziek! Eeuwenoude zelfspelende muziekinstrumenten vormen hier een wondere wereld, die je al luisterend ontdekt. Swing mee met volksliedjes uit de Jordaan of dans op de Charleston. Ontdek de verhalen achter deze muzikale gadgets met de verschillende mechanismen: van het kleinste speeldoosje tot de grootste dans- en draaiorgels die je zelf aan mag zwengelen.

Muziek komt tot leven

Een bezoek aan Museum Speelklok is niet compleet zonder de vrolijke rondleiders. Ieder uur kun je mee met de gratis Muzikale Rondleiding die leuk is voor volwassenen en kinderen. Overal klinkt muziek, terwijl de rondleiders de instrumenten tot leven laten komen. Deze muziekmachines, die soms al honderden jaren oud zijn, zijn hun magie nog lang niet verloren! Ga vervolgens zelf op ontdekkingstocht in de Museum Expeditie en bekijk de instrumenten die mensen vroeger in huis hadden. Geef een zwaai aan oude speelklokken en fabriceer de vrolijkste muziekjes. Of verwonder je in de Koninklijke Kamer over metershoge luxe klokwerken van grootheden als Marie Antoinette en onze eigen Oranjes.

Leuk voor kinderen

Kinderen kunnen iedere dag speuren naar orgelaapje Toon, die zich in Museum Speelklok op verschillende plekken heeft verstopt. Of op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag mee met de speciale Kinderrondleiding vol muziek. Een vrolijk en leerzaam feestje voor kinderen!

Museum Speelklok in Utrecht leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 10,00 p.p.), schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Foto: Museum Speelklok.

Foto: Museum Speelklok.

Foto: Museum Speelklok.

Foto: Museum Speelklok.

Foto: Museum Speelklok.

Foto: Museum Speelklok.

Foto: Museum Speelklok.

Foto: Museum Speelklok.