Natuur Utrecht

Ontdek het heelal op sterrenwacht Sonnenborgh

utrecht, Utrecht  -  Bekijk de sterren en de zon van heel dichtbij in Sonnenborgh museum & sterrenwacht. In dit bijzondere 16de eeuwse bastion staan de telescopen klaar voor een ontdekkingstocht door het heelal, waarbij je ook zelf aan de slag gaat!

open op zondag, woensdag, donderdag en vrijdag - soms geopend op zaterdag 

Speelnatuur OERRR Landgoed Haarzuilens

haarzuilens, Utrecht  -  Lekker buiten spelen! In de Speelnatuur van OERRR op landgoed Haarzuilens doen de kinderen dat met overgave. Met zand, modder, water en stokken als speelgoed.

elke dag geopend 

Kinderboerderij Nieuw Rotsoord

utrecht, Utrecht  -  Durf jij de spannende klauterberg te beklimmen? Sluip door de geheime gangen in de heuvel of zwier een rondje aan de touwlianen!

elke dag geopend 

Boerendoolhof Waaise Weelde

de meern, Utrecht  -  Wat weet jij over de boerderij en de dieren die daar leven? Heb jij verstand van mais? Bij Boerendoolhof Waaise Weelde word je heel wat wijzer. Kom ook verdwalen in de mais!

geopend, elke dag geopend 

Liberation Route

utrecht, Utrecht  -  Volg het pad van de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog. Op luisterplekken in de regio Arnhem, Nijmegen en de Veluwe is het verleden te herbeleven.

elke dag geopend 

Boerderij Geertje's Hoeve

haarzuilens, Utrecht  -  Knuffel de verschillende dieren op boerderij Geertje’s Hoeve en geef de pasgeboren lammetjes een flesje warme melk.

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag, dinsdag 

Julianapark Utrecht

utrecht, Utrecht  -  Het Utrechtse Julianapark is een heerlijke bestemming voor een dagje natuur. Neem een boek mee, wat te drinken en een kleed en je bent er een paar uur zoet!

elke dag geopend 

Bloemenmarkt Janskerkhof Utrecht

utrecht, Utrecht  -  Gek op bloemen! Op zoek naar een mooie bos? Bezoek het sfeervolle Janskerkhof op zaterdag, dwaal rond en kies een prachtige bos uit de enorme bloemenzee.

open op zaterdag 

Landgoed Haarzuilens

haarzuilens, Utrecht  -  Rondom Kasteel de Haar ligt een mooi natuurgebied. Kom naar Landgoed Haarzuilens om heerlijk te wandelen, fietsen of te ontspannen.

elke dag geopend 

De Bosspeeltuin Máximapark

vleuten, Utrecht  -  De houten speeltoestellen van de Bosspeeltuin in Vleuten nodigen kinderen uit om hun fantasie te gebruiken. Waar gaat het spel naar toe? Deze gratis toegankelijke speeltuin zit vol uitdaging!

elke dag geopend 

Bouwspeeltuin Fort Luna

utrecht, Utrecht  -  In bouwspeeltuin Fort Luna ga je op ontdekkingsreis in de natuur. Speel met zand en water, zoef van de kabelbaan of knutsel in het gezellige honk.

's maandags gesloten 

Kanoverhuur Utrecht

utrecht, Utrecht  -  Geniet van het water met een bootje van Kanoverhuur Utrecht. Ontdek de mooie grachten of maak een tocht door natuurgebied de Amelisweerd.

elke dag geopend 

UITagenda Utrecht natuur

UITagenda

Activiteit toevoegenWat te doen? Bekijk de volledige Natuur Utrecht UITagendaWat te doen vandaag? Bekijk de tips van de redactie

woensdag

4 augustus 2021Ontdek Fort bij RijnauwenOntdek Fort bij RijnauwenVaren door natuurgebied BotsholVaren langs het drijvend land van de MolenpolderZwoele zomeravondwandeling in de Kaapse BossenNachtzwaluwen van het Leersumse Veldwoensdag 4 augustus 2021

donderdag

5 augustus 2021Nachtzwaluwen van het Leersumse VeldOntdek Fort bij RijnauwenOntdek Fort op de Ruigenhoekse DijkOntdek Fort bij RijnauwenOntdek Fort bij Rijnauwen - FamiliewandelingOntdek Fort Ruigenhoekdonderdag 5 augustus 2021

vrijdag

6 augustus 2021Nachtzwaluwen van het Leersumse VeldOntdek Fort bij RijnauwenOntdek Fort op de Ruigenhoekse DijkOntdek Fort bij RijnauwenOntdek Fort bij Rijnauwen - FamiliewandelingOntdek Fort Ruigenhoekvrijdag 6 augustus 2021

zaterdag

7 augustus 2021Ontdek Fort bij RijnauwenOntdek Fort op de Ruigenhoekse DijkOntdek Fort bij RijnauwenOntdek Fort bij Rijnauwen - FamiliewandelingOntdek Fort RuigenhoekOntdek Fort bij Rijnauwenzaterdag 7 augustus 2021

zondag

8 augustus 2021Ontdek Fort bij RijnauwenOntdek Fort bij RijnauwenOntdek Fort NieuwersluisOntdek Fort bij RijnauwenVaren langs het drijvend land van de MolenpolderOpen Monumenten Dag Theaterparadezondag 8 augustus 2021

maandag

9 augustus 2021Ontdek Fort bij RijnauwenVaren langs het drijvend land van de MolenpolderOpen Monumenten Dag TheaterparadeDe Linie: Harpiste Beate LoonstraOntdek Fort bij RijnauwenOntdek Fort bij Rijnauwen - Familiewandelingmaandag 9 augustus 2021