Indoor en outdoor uitstapjes voor kleine kinderen

Dagje uit met kleuter   Redactioneel door
Foto 1. Voor peuters en kleuters is het nijntje museum een vrolijk ontdekparadijs. Foto: DagjeWeg.NL.

24 februari 2020 bijgewerkt: 17 januari 2022 Toerisme Utrecht, Utrecht De hele dag in de speeltuin spelen, wilde avonturen verzinnen in de natuur en voorzichtig geitjes en andere lieve dieren aaien. Voor de allerkleinste kindjes is er genoeg te doen in provincie Utrecht! Zie hieronder tien leuke dagjes uit voor peuters en kleuters.

Kasteel Groeneveld

BAARN - Vroeger was Kasteel Groeneveld het onderkomen van rijke regenten, nu is het een prachtige plek voor een dagje uit. In de bossen om het kasteel heen kun je heerlijk wandelen en speuren en het kasteel zelf is ook mooi om te zien. De zalen zien eruit alsof er elk moment een Victoriaans dansfeestje kan losbarsten. In het oude Koetshuis vind je tegenwoordig een café, waar je terecht kunt voor lunch en koffie. Bij de balie van het kasteel liggen speurtochten en wandelboekjes voor je klaar.

Geertje's Hoeve

HAARZUILENS - Proef een dagje van het boerenleven op kinderboerderij Geertje's Hoeve. Hier lopen lieve varkens en geiten rond. Help mee met het voeren, geef geitjes warme flessen melk of maak een ponyritje over de boerderij. In het voorjaar hebben ze hier ook lammetjes! Het hele jaar door kun je hier ook een speurtocht volgen, marshmallows roosteren en boerenminigolf spelen.

Boerderij de Boerinn

KAMERIK - Nog zo'n boerendagje uit, maar dan met een extra vleugje avontuur voor de kleintjes! De kippen, geiten, minivarkens en konijnen bij Boerderij de Boerinn zijn niet vies van een beetje aandacht. Er is hier een leuke speurtocht en een speeltuin voor kinderen. Wie durft beklimt de uitkijktoren of trotseert de sloot per vlot. Lukt het om helemaal zelf van de ene naar de andere kant te komen? Bij lekker weer plof je gezellig op het terras neer.

Verkeerstuin Amersfoort

AMERSFOORT - Racen met skelters, steppen en andere vervoersmiddelen. Maar wel volgens de verkeersregels, natuurlijk! In Verkeerstuin Amersfoort leren kinderen goed uitkijken en veilig deelnemen in het verkeer. Leuk: de Verkeerstuin is opgericht door buurtbewoners, om kinderen een veilige en gezellige speelplek te geven. De speeltuin is in de regio een geliefde plek voor een kinderfeestje.

Kinderboerderij IJsselstee

NIEUWEGEIN - Voor de kinderen én ouders heel schattig om te zien: shetlandpony's! Je hoort ze al van ver enthousiast hinniken als je bij Kinderboerderij IJsselstee aankomt. Hier wonen tientallen dieren, waaronder cavia's, geiten, katten, schildpadden, koeien, varkens en ganzen - en nog veel meer. Voor kindjes is er een knuffelhoek vol konijnen en ook de geiten hebben een eigen stukje wei. Ren rond in de boomgaard, neem een kijkje bij de grote dieren in de stal en geniet van de gezellige beestenboel om je heen!

Indoor attractiestad KidZcity

UTRECHT - Een gigantisch speelparadijs voor kinderen tot twaalf jaar: KidZcity. Deze indoor attractiestad is een goede optie voor als het vies weer is buiten - of juist om te schuilen voor de hete zon. Er is een buitenterras waar je bij mooi weer van het zonnetje kunt genieten. Het speelparadijs is gigantisch en heeft allerlei attracties en speeltoestellen. Vlieg bijvoorbeeld mee met de luchtballonnen op de draaimolen, klim en klauter in het klimkasteel en rijd mee met de safaritrein.

Play-in

UTRECHT - Play-in is de perfecte bestemming voor kindjes die moeite hebben met stilzitten. Hier draait alles om bewegen! Bij het gedeelte Kids-in, een indoor speeltuin met onderwaterthema, kunnen de allerkleinsten non-stop spelen, klimmen en rondrennen. Leuk detail: voor ouders is er hier een beachbar, helemaal in thema. Bij het gedeelte Jump-in mogen kinderen vanaf zeven jaar onbeperkt trampolinespringen. Voor jongere kinderen zijn er speciale mini-jumptijden, zodat ze ongestoord kunnen rondspringen. Het gedeelte Climb-in is een klimhal voor kindjes vanaf vier jaar. Klimmers zitten altijd vast en kunnen daardoor extra veilig het klimparcours volgen.

nijntje museum

UTRECHT - Van lief klein konijntje nijntje - officieel zonder hoofdletter - is zo'n beetje iedere peuter fan. In het nijntje museum duik je in de wereld van Dick Bruna. Het museum is een ontdek- en speelparadijs voor kleine kindjes. Kinderen spelen en leren ondertussen alles over dingen als natuur, verkeer, gezondheid en huishouden. Alles in de stijl van kleine nijn. Alsof je in één van de boekjes bent gestapt! In de winter zwaait nijntje vanaf een sfeervolle projectie op het gebouw vrolijk naar alle bezoekers.

DierenPark Amersfoort

AMERSFOORT - Kindjes voelen zich in DierenPark Amersfoort een Freek Vonk in spe. Waterfietsen tussen de aapjes, tijgers en beren van héél dichtbij bekijken en zelfs over dieren heen vliegen met de gezekerde zipline de Ooievaart - al toegankelijk voor kindjes vanaf 95 centimeter lang. Bezoek spannende dino's in het DinoBos, ontdek avontuurlijke routes door het park heen en bezoek varkentjes op de kinderboerderij. Tel daar nog speeltuinen en pannenkoeken bij op en je hebt een droomdag voor de kleintjes.

Natuurspeelbos De Boswerf

ZEIST - Aan de rand van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt Natuurspeelbos De Boswerf. Hier hebben kinderen vrij spel, lekker in de natuur! Bouw samen een stoere boomhut, glijd van de zandheuvel af of bekijk insecten van heel dichtbij in de kleinebeestjestuin. In de bijentuin zie je bijen druk aan werk en het is natuurlijk prachtig wandelen fietsen in het Zeisterbos. Bezoekerscentrum De Boswerf heeft ook een kleine horeca inclusief terras.

Foto 2. Samen spelen en attracties trotseren bij indoor attractiestad KidZcity. Foto: KidZcity © Martijn Switser.
Foto 3. Ontmoet spannende en schattige dieren van heel dichtbij in DierenPark Amersfoort. Foto: DierenPark Amersfoort.

Laatst gewijzigd: 2022-01-17 16:47:38 · Gepubliceerd: 2020-02-20 10:27:21 - 8334