Stap in het dagelijks leven van een blinde - muZIEum Nijmegen

Hoe is het om blind te zijn? Dat kan iemand je vertellen, maar in het muZIEum kan iedereen dit zelf ervaren. Stap binnen in de absolute duisternis van de twee verschillende donkerbelevingen. Met een ervaren blinde gids als begeleider is dit een tocht om nooit meer te vergeten! Hoe kom je in vakantiesferen als je niets ziet? En hoe vind je de weg buiten? Beleef één van de twee donkerbelevingen binnen of laat je leiden door de straten van Nijmegen tijdens de Expeditie ribbelroute. Een stedentrip met taststok en virtual reality bril.

Bezoek www.muzieum.nl »

Leven als een blinde

Dat het leven voor een blinde of een slechtziende niet altijd gemakkelijk is, dat kunnen we wel bedenken. Maar hoe het echt is om blind te zijn? Dat maak je mee in de verschillende donkerbelevingen van het muZIEum. Een gids die zelf blind of slechtziend is, neemt je mee in zijn of haar leefwereld. Een wereld waarin proeven, voelen en ruiken opeens een veel grotere rol spelen. Een uur lang loop je rond in het pikkedonker, terwijl de gids ervaringen uit het dagelijks leven deelt. Een beleving, die je de ogen opent!

Kies uit twee donkerbelevingen

Bezoekers hebben in het muZIEum keuze uit twee verschillende donkerbelevingen. Bij Een dag uit het leven van... stap je in het dagelijks leven van een blinde. En bij Op vakantie met... kom je erachter hoe het is om op vakantie te gaan zonder zicht. Reserveer snel jouw donkerbeleving!

Expeditie ribbelroute

Bij de nieuwste beleving van het muZIEum verlaat je de veilige muren van het museum en ga je op pad door de stad Nijmegen. Voor Expeditie ribbelroute krijgen de deelnemers een virtual reality-bril, waarmee je tijdelijk slechtziend bent. Hoe vind je dan je weg door de stad? Een gids, die zelf slechtziend is, helpt je op weg tijdens de anderhalf uur durende wandeling en deelt of zijn of haar eigen ervaringen. Een spannende en confronterende ervaring. Ga ook mee op Expeditie ribbelroute!

Stap in het dagelijks leven van een blinde - muZIEum Nijmegen in Nijmegen leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 6,50 p.p.), schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

www.muzieum.nl »

Je beleving begint met een introductie.

Hoe is het om blind te zijn?

Je beleving begint met een introductie.

Je beleving begint met een introductie.

Je beleving begint met een introductie.

Uitleg voor de donkerbeleving.

Je beleving begint met een introductie.

Op pad met een blindengeleidehond.

Je beleving begint met een introductie.

Tijd voor de ribbelroute!