Uitstapjes / Assen / Het Drents Museum in Assen

Het Drents Museum in Assen

Cijfer 8.2 van 10 punten.8.28.28.28.2Bezoekers geven gemiddeld een 8,2. Lees de 23 reviewsgeef uw beoordeling
Het Drents Museum in AssenHet Drents Museum in Assen

Ga op verkenningstocht door het vernieuwde Drents Museum. Het museum is sinds november 2011 weer open voor publiek. Met een grote nieuwbouw heeft het museum veel ruimte voor grote wisselende internationale tentoonstellingen. Ook de oudbouw is opnieuw vormgegeven. Het prachtige contrast tussen oud en nieuw begint al bij aankomst bij het museum. Tegen de achtergrond van het oude Koetshuis ligt de nieuwe, gedeeltelijk ondergrondse tentoonstellingszaal van het museum. In het oude gedeelte bewonder je de vaste afdelingen Archeologie, Hedendaagse Realisme en Kunst uit 1885-1935, terwijl in de nieuwe museumvleugel grote tentoonstellingen te zien zijn.

Vraag offerte aan Stuur e-mail+31 (0)592377773


Kunst van en uit Nederlandse bodem

Maak kennis met de Nederlandse wortels in het oude gedeelte van het Drents Museum. Bij de afdeling Archeologie zie je de invloed van de mens op het Hollandse landschap. Bekijk indrukwekkende mammoetbotten, unieke Neanderthalervondsten, objecten uit hunebedden, de oudste boot ter wereld en de veenlijken. In het Yde theater leer je alles over de achtergrond van het drama van het veenmeisje van Yde. Bij de afdeling Kunst 1885-1935 zie je de Nederlandse beeldende kunst en kunstnijverheid rond het jaar 1900. Deze periode staat bekend om zijn stormachtige ontwikkelingen in de kunst en laat een grote diversiteit zien. diversiteit zien. De afdeling Hedendaags Realisme laat kunstwerken zien van Nederlandse kunstenaars. Door een grote schenking van de ING is de museumcollectie van het Drents Museum uitgegroeid tot één van de toonaangevende collecties van Nederland.

Het Drents Museum in Assen in Assen leent zich ook goed voor een familiedag, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

www.drentsmuseum.nl »

Vraag offerte aan Stuur e-mail Stuur naar mezelf Tip vrienden Geef beoordeling Verstuur correctie

Waardering van bezoekers: bezoekers waarderen Het Drents Museum in Assen met een 8,2. Lees de 23 reviews van Het Drents Museum in Assen.

Adres en Locatie

Adres: Brink 1, 9401 HS, Assen
Gemeente Assen, provincie Drenthe
Breedtegraad/lengtegraad: 52.993107 6.563796

Prijs, budget, offerte aanvragen

Vraag offerte aan
Prijzen vanaf:
Volwassenen: € 12,00 p.p.
65+: € 12,00
Studenten: Gratis
Kinderen: Gratis
Peuters: Gratis
Kinderen tot 18 jaar hebben vrij toegang.
Dit uitstapje is toegankelijk voor mindervaliden. De voorzieningen bestaan uit: Lift Rolstoeltoegankelijk Het Drents Museum is rolstoelvriendelijk en beschikt over een lift. Als u slecht ter been bent is het tevens mogelijk om een rolstoel van het museum te gebruiken.

Openingstijden en -dagen

Gesloten
Soms
Open
Zo
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Het hele jaar open (let op de openingsdagen). Van 11:00 uur tot 17:00 uur. Let op: Op feestdagen is het museum wel op maandag geopend.

Geopend met de volgende feestdagen: onbekend.

Gesloten op de volgende feestdagen: onbekend.

Controleer openingstijden altijd op de website van de aanbieder.

Gegevens laatst gecontroleerd op 8 juli 2013, disclaimer.

Reviews Het Drents Museum in Assen

Bezoekers waarderen Het Drents Museum in Assen met een 8,2. Lees de 23 reviews van Het Drents Museum in Assen.
 
Ontvang tips, acties & kortingen!