1

Achterhoeks Openluchtmuseum


-advertentiepositie-



Achterhoeks Openluchtmuseum

Het Achterhoeks Openluchtmuseum is een openluchtmuseum in het Gelderse dorp Lievelde, vlak bij Groenlo. In het nagebouwde dorp vind je onder meer een herberg waar je ook kunt overnachten en een bierbrouwerij. Je wandelt langs authentieke boerderijen, een oliemolen en een houtzagerij. De agrarische machines in en om de boerderijen geven een goed beeld van de het landleven van vroeger en van de eerste vormen van mechanisatie in het boerenleven.

Demonstraties

Regelmatig zijn er demonstraties van oude ambachten te zien, die het verleden even echt tot leven brengen. Spinnen, weven, klompen maken, alles komt voorbij. Zelfs hoe vroeger pannenkoeken werden gebakken. Voor kinderen is er een speeltuin en ze kunnen de museumroute Knibbel-knabbel-knuisje volgen.

De laatste bewoner van de boerderij Erve Kots, meneer J.H. Kots, stierf ongehuwd in 1934. Al in 1936 ontving de boerderij officiële erkenning als oudheidkundig museum.

Achterhoeks Openluchtmuseum in Lievelde leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, familiedag en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.achterhoeksopenluchtmuseum.nl

Achterhoeks Openluchtmuseum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.