1

Zeilen met de WL19




Zeilen met de WL19 - TIJDELIJK GESLOTEN

De Aak is voor een herstelronde aan de wal tot nader bericht. Zeil mee met de Wierumer Aek, een replica van een historisch vissersschip uit de negentiende eeuw. Leuk in combinatie met een bezoek aan het bezoekerscentrum De Garnalenfabriek. Dit varende monument ligt nu bij Lauwersoog. Tijdens een tocht vertelt de bemanning over de geschiedenis van de replica en het natuurpark Lauwersmeer.

In 1883 kwam bijna de gehele vissersvloot van Paesens-Moddergat om het leven toen het noodweer toesloeg op de Waddenzee. Het bezoekerscentrum De Garnalenfabriek laat alles zien van deze zwarte bladzijde in de geschiedenis van beide kustdorpjes. Groepen van acht tot twaalf personen kunnen zeilen met de Wierumer Aek. Zeilervaring is niet nodig. Tijdens het varen vertelt de bemanning over het verleden van de vissersvloot van Moddergat en over het natuurpark Lauwersmeer.

Zeilen met de WL19 in Moddergat leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje en familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.wl19.nl

Zeilen met de WL19
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.