Uitstapjes / Kootwijk / Kootwijkerzand

Kootwijkerzand

Cijfer 8.0 van 10 punten.8.08.08.08.0Bezoekers geven gemiddeld een 8,0. Lees de reviewgeef uw beoordeling
Kootwijkerzand

Het Kootwijkerzand is een van de grootste zandgebieden van Europa. Het is een uniek gebied van zevenhonderd hectare groot, met door de wind gevormde duinen.

Stuur e-mail+31 (0)55-5191665

Het stuifzandgebied is aangewezen als Staatsnatuurreservaat. Op het uitgestrekte gebied is het heerlijk vertoeven. Kinderen kunnen klimmen in de uitkijktorens. Een prachtig stukje natuur, gewoon in het midden van Nederland!

Het Kootwijkerzand kent, naast het stuifzandgebied, nog een ander bijzonder element. Het gaat om Radio Kootwijk, een klein plaatsje met zeer karakteristieke gebouwen. Tot diep in de twintigste eeuw had dit plaatsje een belangrijke rol in de telecommunicatie. Door de opkomst van internet en satellietverbindingen verviel deze belangrijke rol. Een aantal gebouwen van het voormalige zendstation is gesloopt, een aantal andere panden is bewaard gebleven en wordt nu gebruikt als ruimte voor exposities, voorstellingen en dergelijke activiteiten.

Kootwijkerzand in Kootwijk leent zich ook goed voor een familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

www.staatsbosbeheer.nl »

Stuur e-mail Stuur naar mezelf Tip vrienden Geef beoordeling Verstuur correctie

Waardering van bezoekers: bezoekers waarderen Kootwijkerzand met een 8,0. Lees de review van Kootwijkerzand.

Adres en Locatie

Adres: Houtvester van 't Hoffweg, 3775 KB, Kootwijk
Gemeente Barneveld, streek Veluwe, provincie Gelderland
Breedtegraad/lengtegraad: 52.163925 5.757872

Prijs, budget, offerte aanvragen

Toegang gratis.
Dit uitstapje is toegankelijk voor mindervaliden. De voorzieningen bestaan uit: De geasfalteerde paden op het Kootwijkerzand zijn goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

Openingstijden en -dagen

Gesloten
Soms
Open
Zo
Ma
Di
Wo
Do
Vr
Za
Het hele jaar open (let op de openingsdagen). Let op: Het Kootwijkerzand is vrij toegankelijk. Het voormalige zendgebouw van Radio Kootwijk is enkel toegankelijk tijdens excursies en evenementen.

Geopend met de volgende feestdagen: Goede Vrijdag, eerste paasdag, tweede paasdag, Koningsdag, bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag, eerste pinksterdag, tweede pinksterdag, eerste kerstdag, tweede kerstdag, oudjaarsdag, nieuwjaarsdag.

Gesloten op de volgende feestdagen: onbekend.

Controleer openingstijden altijd op de website van de aanbieder.

Gegevens laatst gecontroleerd op 9 juli 2014, disclaimer.

Reviews Kootwijkerzand

Bezoekers waarderen Kootwijkerzand met een 8,0. Lees de review van Kootwijkerzand.
 
Ontvang tips, acties & kortingen!