Het Famenne & Kunstmuseum


-advertentiepositie-



Het Famenne Kunstmuseum

Maak een reis door de Merovingische en Karolingische tijd, ontmoet de Meester van Waha en leer de Famenne met zijn tradities kennen. Het Famenne & Art Museum neemt je mee door de tijd; van de prehistorie tot de moderne kunst. Stap binnen in het Maison Jadot, een eeuwenoud gebouw in het historische centrum van Marche-en-Famenne en laat je verrassen!

Tentoonstelling

In de permanente tentoonstelling is een bijzondere verzameling archeologische vondsten uit de streek te zien. Op twee Merovingische (481-751) kerkhoven en een Karolingische (751- 987) vuilnisbelt zijn onder meer juwelen, glas en wapens gevonden. Maak kennis met de meester van Waha en zijn laat-gotische beeldhouwkunst en zie hoe de bevolking in de 17e eeuw in voor- en tegenspoed leefde.

Remy Van den Abeele

Het Famenne & Art heeft een bijzondere plek ingericht voor het werk van kunstenaar Remy Van den Abeele. Deze plastische kunstenaar is bekend om zijn surrealistische en poëtische schilderijen en zijn bijzondere experimenten. Bezoekers van het museum ontdekken het werk van Van den Abeele in een ingericht appartement, waar steeds een stukje van zijn creatie wordt onthuld.

Het Famenne & Kunstmuseum in Marche-en-Famenne leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.famenneartmuseum.be

Het Famenne & Kunstmuseum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.