Zuiderzeelicht: het waterveulen van Volendam




Zuiderzeelicht: het waterveulen van Volendam

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Kom van 16 december 2023 t/m 7 januari 2024 naar het buitenmuseum voor alweer de vijfde editie van Zuiderzeelicht. Wandel in de avonduren door de sfeervol verlichte straatjes en laat je meeslepen door het aangrijpende verhaal over een eigenzinnig meisje dat Volendam voorgoed zou veranderen. Presentator Kees Tol neemt je mee, terug in de tijd, ver vóór de visserij, klederdracht en muziek. Via licht, beeld en geluid komt de legende over het waterveulen van Volendam stukje bij beetje tot leven.

Het verhaal
lang geleden was Volendam nog een klein boerendorp. Dag in dag uit ploeterden en ploegden de boeren op de drassige akkers. Ze vochten tegen stormen en overstromingen. Het leven was één grote strijd tegen de eeuwige dreiging van de Zuiderzee. Zelfs in warme zomers, als de zee kalm tegen de oevers klotste, stak geen Volendammer ook maar een teen in het koele water. Niemand, behalve Lijsje! Treed tijdens Zuiderzeelicht in de voetsporen van deze eigenwijze boerendochter en ontdek hoe zij een handvol arme dorpelingen uiteindelijk weet te overtuigen om met boten en netten de woelige Zuiderzee op te varen.

Een winterse beleving via licht, beeld en geluid voor jong en oud. Even opwarmen of iets eten kan onderweg bij één van de horecagelegenheden.

 Bezoek www.zuiderzeemuseum.nl

Zuiderzeelicht: het waterveulen van Volendam
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.