Expo over eten in de 20e Eeuw


-advertentiepositie-



Expo over eten in de 20e Eeuw

» Let op: deze activiteit is voorbij «

Expo over eten in de 20e Eeuw

Het Museum van de Twintigste Eeuw gaat deze winter lekker en uitgebreid tafelen... Op de expositie ”Aan tafel ! (Eten en drinken in de twintigste eeuw)”, die van 12 december 2010 t/m 13 maart 2011 te zien is, krijgt u een beeld van de vele ontwikkelingen in de afgelopen honderd jaar.

Terug naar de tijd dat moeders nog maar één recht had, het aanrecht. Maar ook dat langzamerhand vaders op kookles gingen en dat eetideeën in het buitenland werden opgedaan. De tijd dat gastarbeiders hun eten importeerden en dat we vaker buiten de deur gingen eten. Ook terug naar de keukens zonder elektrische apparaten, een ijskast zonder snoer maar met ijsblokken erin. We krijgen keukens met doorgeefluiken en uiteindelijk open keukens met eetbarretjes. De magnetron en McDonald’s doen hun intrede, we koken steeds minder en korter. Kant-en-klaar producten maken het koken nog sneller en eenvoudiger.



Keukenlijken
Een onderdeel van de tentoonstelling is een vitrine vol ‘keukenlijken’: Veel handige keukenhulpjes belanden na enkele malen gebruik in de afvalbak. Of ze liggen jaren lang onaangetast in de la of keukenkastje. Het keukenapparaatje bleek namelijk zeer lastig schoon te maken of de marktkoopman kon beter uit de voeten met het unieke raspje of schaafje dan uzelf.



Hooikist, weckpot, magnetron
Van grutter naar kruidenier naar supermarkt. Van hooikist tot weckpot tot magnetron. Van snert tot nasi tot kebab. Alles komt aan bod op de expositie in Hoorn. Voor kinderen zijn er activiteiten. Ook vinden geregeld demonstraties en proeverijen plaats.

”Aan tafel ! (Eten en drinken in de twintigste eeuw)” van 12 december 2010 t/m 13 maart 2011

 Bezoek www.museumhoorn.nl

Expo over eten in de 20e Eeuw
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.