Assen zoekt stadsdichter

Opvolger Erik Harteveld eind december bekend

Solliciteren naar de functie van stadsdichter Assen? Nieuws door

archief oud artikel 23 oktober 2007 Assen, Drenthe Assen is per direct op zoek naar een nieuwe stadsdichter. Het optreden van de huidige, Erik Hartveld, is zo succesvol dat de gemeente nâg een stadsdichter wil aanstellen.

Assen roept haar inwoners op zich kandidaat te stellen voor de functie van stadsdichter. Nu bekleedt Erik Harteveld die functie nog. Tot 1 december kunnen geïnteresseerden solliciteren. De kandidaten moeten hun cv, een plan van aanpak en enkele gedichten van hun hand naar de gemeente opsturen. Een deskundige jury bepaalt dan wie de tweede stadsdichter van de Drentse stad wordt.

Zes gedichten

De stadsdichter moet minimaal zes gedichten per jaar gaan schrijven. Voornamelijk bij bijzondere gebeurtenissen als het aantreden van een nieuwe gemeentebestuur of het overlijden van een prominente persoon. Maar ook bij evenementen als de beroemde motorrace op het circuit in de stad wordt hij geacht een gedicht te schrijven. In 2005 stelde Assen haar eerste stadsdichter aan: Erik Harteveld. Om de twee jaar kiest de gemeente een nieuwe dichter. Tijd voor een nieuwe dus. Eind december wordt bekend wie Harteveld opvolgt.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 23 oktober 2007 - 1434