Beleef de jaren vijftig opnieuw

Tentoonstelling 'Rust, Reinheid en Regelmaat' in Veluws museum

Recensie door

archief oud artikel 28 juli 2008 Barneveld, Gelderland Tentoonstellingen over vergane tijden doen het goed. Het Veluws museum Nairac in Barneveld houdt een tentoonstelling over de jaren '50. Vorig jaar hield het Noordbrabants museum al de tentoonstelling WAUW over de jaren zeventig. De tentoonstelling is klein maar knus.

"Veel mensen bellen van te voren op of de tentoonstelling lijkt op de tentoonstelling uit Den Bosch", zegt Chris Goud van het Veluws Museum Nairac. "Er is veel interesse in het onderwerp, want veel mensen vinden het heel leuk om op deze manier jeugdherinneringen op te halen."

De tentoonstelling is lang niet zo groot als de goedbezochte tentoonstelling 'WAUW' van vorig jaar, maar stelt de aanwezige bezoekers beslist niet teleur. "Ik weet nog wel dat deze heel modern waren, wij hebben vroeger nog een ouder model gehad", zegt een oudere dame tegen haar vriendin terwijl ze een oude typemachine passeert. "Och ja, veel van die spullen gebruik ik nog steeds", zegt dezelfde dame als ze langs een bruynzeelkeukentje loopt.

Klein maar fijn

Erg groot is de tentoonstelling niet te noemen; in minder dan een half uur is alles wel gezien. Toch is 'Rust, Reinheid en Regelmaat' wel een bezoekje waard, al is het maar om de muziek uit de jaren '50 te horen en de geur en sfeer uit die tijd te ruiken en te proeven.
'Rust, Reinheid en Regelmaat' is tot 27 september te zien.

Nog niet uitgekeken op jeugdherinneringen, maar nog wel in Barneveld? Bezoek dan het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum; een ruimte van vier vierkante kilometer stampvol met jeugdherinneringen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 juli 2008 - 2536

Dit past bij 'Beleef de jaren vijftig opnieuw'

1 reactie