Drents bungalowpark komt met kindercrèche

  Nieuws door

archief oud artikel 21 oktober 2008 Assen, Drenthe Iedere Nederlander houdt wel van vakantie. Niets kan op tegen een romantische week met zijn of haar partner. Dan blijkt dat er nog kinderen op de achterbank zitten. Gelukkig is hiervoor een 'oplossing'. Stop kinderen op vakantie in een crèche.

Het Hof van Sasken in Drenthe is het eerste bungalowpark in Nederland met een kinderdagverblijf. Zo kunnen ouders zonder een dagje weg zonder hun kinderen. "Veel mensen vinden het toch fijn om eens een avondje uitgebreid te kunnen tafelen in een restaurant", vertelt woordvoerster Debby Oorburg in De Telegraaf. "Wat is er handiger dan op zo'n moment je kind naar de opvang te laten gaan, waar het naar hartenlust kan spelen?"

Stop kinderen op vakantie in een crèche.

Zielig

Is het niet een beetje zielig om kinderen op vakantie achter te laten in de crèche? Oorburg: "Het is hier absoluut geen straf. Je kunt het vergelijken met een skiklasje op wintersport. Kinderen zijn dan ook even niet bij hun ouders, maar vermaken zich opperbest."

Momenteel is de crèche - met de naam Villa Kakelbont - nog een proefproject. Als het een succes is, blijft de dagopvang bestaan. Villa Kakelbont is zeven dagen per week twaalf uur per dag open. Ouders zijn per uur vijf euro kwijt. De crèche is niet toegankelijk voor kinderen die niet op het bungalowpark overnachten.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-10-21 11:10:57 - 626

Dit past bij 'Vakantie + crèche = eindelijk rust'