Stedelijk Museum Zutphen heropend

Stedelijk Museum Zutphen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

750 bezoekers op de eerste dag

1 december 2008 Zutphen, Gelderland Het Stedelijk Museum in Zutphen is zaterdag heropend. Het museum was meer dan twee jaar dicht in verband met een verbouwing. 750 mensen bezochten het museum op de eerste dag.

Het Stedelijk Museum in Zutphen is zaterdag heropend.

"Het was geweldig!" Tiana Wilhelm, directeur van de Stedelijke Musea Zutphen, is erg blij met de heropening. "De mensen waren heel positief. Nu kunnen ze eindelijk weer de museumstukken zien, waar ze aan gehecht zijn." Burgemeester Gerritsen van Zutphen opende samen met wethouder Schriks het nieuwe museum. Zaterdag hield het museum een roofvogeldemonstratie en werd de jeugdfilm 'De verloren schat van de tempelridders' vertoond.

De tweeëneenhalf jaar vlogen voorbij. "Als je het vergelijkt met andere musea hebben we het aardig snel gedaan", vindt Wilhelm. "De verhuizing nam de meeste tijd in beslag."

Top van de ijsberg

Het museum start met de tentoonstelling 'Zutphense Schatten - de top van de ijsberg'. Dit is een permanente tentoonstelling met de mooiste stukken uit de collectie van de Stedelijke Musea Zutphen. Wilhelm: "We kunnen niet alles laten zien, want door de verhuizing is het museumgebouw kleiner geworden. Wel ruilen we regelmatig delen van de collectie, zodat het voor bezoekers aantrekkelijk blijft om het museum te bezoeken."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2008-12-01 12:59:52 - 1447