Batavus Museum breidt uit

Batavus weet collectie van verzamelaar binnen te halen

Bezoek het Batavus Museum! Nieuws door

13 februari 2009 bijgewerkt: 30 juli 2015 Heerenveen, Friesland Batavus heeft de hele collectie fietsen van rasverzamelaar Toon Luijbregts overgenomen. Het museum breidt met 150 objecten uit.

"Het merendeel van de verzameling van Toon Luijbregts is in dermate goede staat, dat de fietsen en andere objecten nog deze maand al in het Batavus-museum te zien zullen zijn", laat het Batavus Museum weten. Met de 150 onderdelen uit de verzameling van de fietsenhandelaar Luijbrechts is het Batavus Museum een volwaardige tegenhanger geworden van het langer bestaande Nationaal Fietsmuseum Velorama in Nijmegen.

Tientallen jaren verzamelde de familie Luijbregts fietsen en fietsonderdelen. In de collectie zitten fietsen van het merk Rudge, Kangaroo en Clement. Daarnaast zijn er topstukken zoals houten fietsen en hoge rijwielen. Maar ook fietsaccessoires zijn van de partij, waaronde petroleumlampen en fietspompen.

Het bestaande Batavus Museum gaat uitbreiden om meer ruimte te maken voor de collectie van Lyijbregts. "Om dit alles kwijt te kunnen wordt extra ruimte bij het museum getrokken. De totale oppervlakte beslaat na deze uitbreiding ongeveer 500 vierkante meter", aldus het Batavus Museum.

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 2009-02-12 13:40:43 - 2741