Kerncentrale Borssele wordt pretpark

Het koelwater wordt gebruikt als wildwaterbaan

Bezoek Wunderland Kalkar! Nieuws door

14 april 2009 bijgewerkt: 30 januari 2018 Borssele, Zeeland Eigenaar van Wunderland Kalkar, Hennie van der Most, wil van Borssele een groot pretpark maken. Wildwaterkano├źn, abseilen en meer van dat soort activiteiten. Misschien een beetje raar, maar hij heeft het al eerder gedaan met Wunderland Kalkar.

De burgemeester van Borssele benaderde Hennie van der Most om eens te komen kijken naar de kerncentrale, misschien dat hij er ook wel een mooi attractiepark in zag? Dit vertelt Van der Most dinsdagochtend op radio 1. De markante ondernemer ziet wel brood in het idee van de burgemeester, zelfs als de kerncentrale nog op volle toeren draait. De kano's kunnen gemakkelijk in het koelwater naar beneden roetsjen. Hier is niets gevaarlijks aan, want het water stroomt daarna gewoon in de rivier, aldus Van der Most.

Of het park er komt is nog maar de vraag, maar als Van der Most een idee heeft komt het meestal ook tot uitvoering. Wie wil kijken hoe Borselle eventueel kan uitpakken, kan al een kijkje nemen in Wunderland Kalkar.

Laatst gewijzigd: 2018-01-30 12:19:40 · Gepubliceerd: 14 april 2009 - 4323