Speelstad Oranje kent geen regen

Bezoek Speelstad Oranje |  deel via WhatsApp | Reportage door

Speelstad Oranje biedt overdekt speelplezier voor kinderen

1 april 2010 Oranje, Drenthe Buiten regent het pijpenstelen, maar binnen is daar niets van te merken. Boven ieders hoofd fietsen kinderen langs in bakjes aan een monorail, terwijl andere kinderen een eindje verderop enthousiast uit de achtbaan komen en zich meteen weer achteraan in de rij aansluiten. De regen klettert tegen de ramen en aan de muur hangt een grote oranje vlag, waarop staat 'Speelstad Oranje kent geen regen'.

Speelstad Oranje is gevestigd in een voormalige aardappelmeelfabriek aan het Oranjekanaal in het Drentse dorpje Oranje. De enorme fabriekshallen zijn samen zo groot als vier voetbalvelden. In het reusachtige overdekte attractiepark staan talloze leuke attracties, waar kinderen tot een jaar of dertien zich urenlang kunnen vermaken.

Schoolreisjes

Vandaag zijn er veel scholen op schoolreisje naar Speelstad Oranje. Op het parkeerterrein (gratis parkeren voor iedereen!) staan grote toerbussen. De meesters en juffen zitten op hun gemak in één van de zithoeken en drinken een kopje koffie. Ze houden 'hun' kinderen in de gaten, maar hebben daar geen zware dobber aan: er kan weinig mis gaan. De attracties in Speelstad Oranje zijn heel veilig. Bij sommige attracties, zoals het schommelschip en de achtbaan, helpt een medewerker van Speelstad Oranje de kinderen.

Heel veel te doen

Hoewel Speelstad Oranje voor ouders nogal groot en onoverzichtelijk kan lijken, weten kinderen prima de weg. Ze rennen van de ene attractie naar de andere. Het is leuk om te zien dat ieder kind zijn eigen lievelingsattractie kan hebben. Eén jongetje speelt wel een uur lang met de elektrische graafmachine. Een klasgenootje van hem (de kinderen zijn vaak aan hun school-shirt te herkennen) roetsjt keer op keer van de verschillende matjesglijbanen naar beneden.
De meeste kinderen proberen alle attracties een keertje:

  • Het reuzenrad
  • De 'Tornado', een spannende achtbaan in de vorm van een draak
  • Een monorail met fietsen en zeppelins (de monorail volgt een route door alle fabriekshallen)
  • Botsauto's
  • Verschillende draaimolens en carrousels
  • De kanobaan
  • Het spannende schommelschip
  • Het Griezelhuis
  • en alle andere attracties...

Ideale bestemming

Als het buiten regent, is Speelstad Oranje de ideale bestemming voor een dagje weg met kinderen. Het grote overdekte attractiepark is natuurlijk niet alleen geschikt voor schoolreisjes, maar ook perfect voor kinderfeestjes, of een dagje weg met opa en oma. Speelstad Oranje is 365 dagen per jaar geopend, weer of geen weer: Speelstad Oranje kent geen regen.

Pipodorp

Grenzend aan Speelstad Oranje ligt het Pipodorp. In dit dorp staan Pipowoningen, waar je heerlijk tot rust kunt komen en kunt genieten van de Drentse natuur. Gasten van het Pipodorp hebben onbeperkt gratis toegang tot Speelstad Oranje.

Kijk ook bij...

1 reactie

Laatst gewijzigd: 2018-10-10 09:09:27 · Gepubliceerd: 2009-06-18 10:45:44 - 14592