Uit op Texel

 
Reportage door

De leukste uitjes op Texel

22 juli 2009 Texel, Noord-Holland Om volledig te genieten van Texel moet het lekker weer zijn. 25, misschien 26 graden Celsius. Warm genoeg om op het strand te liggen; koel genoeg zodat het zweet je nog net niet op de rug staat tijdens het fietsen. DagjeWeg.NL verzamelt de leukste uitstapjes op dit eiland. Ook als het bijvoorbeeld een dagje regent. Zo loopt een dagje uit nooit in de soep!

Niet genoeg aan één dag om van Texel te genieten? Blijf er dan lekker een weekend of een midweek. Boek een mooi hotel in het centrum van Texel!

Vakantiehuisjes op Texel

Liever een eigen huisje tot de beschikking? Boek dan een vakantiehuisje op Texel!

Nieuwsbrief special Texel.

Aanbevolen uitstapjes op TexelLeuke dingen doen op Texel

Texelse Bierbrouwerij

Texel heeft een eigen bierbrouwerij en dat mogen toeristen weten. Iedereen is welkom in het brouwhuis van de Texelse Bierbrouwerij. Daar krijgen bezoekers een rondleiding langs het koperen brouwhuis, de vergistingsruimte, de lagercel en de bottelarij.

Airport Hotel Texel

Logeren in Airport Hotel Texel betekent genieten van het Texelse gastvrijheid, en vertoeven op een van de mooiste en gezelligste vliegvelden in Nederland. Bij Airport Hotel Texel parkeren de vliegtuigen pal voor het hotel en terras.

TexelTours

Op vakantie in Texel, of gewoon een dagje weg? TexelTours brengt bezoekers van het prachtige eiland naar hun bestemming. Zij het in de taxi, bus of luxe touringcar: in elk vervoersmiddel voelt de gast zich op zijn gemak dankzij de betrouwbare service van het bedrijf.

Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora

Texel heeft een rijk juttersverleden. Het Schipbreuk- en Juttersmuseum brengt met filmvertoning en juttersverhalen dit leven dichterbij. Oude juttersvondsten staan uitgestald op een bijna 200 jaar oude boerderij.

Cultuurhistorisch Museum Texel

Het Cultuurhistorisch Museum bevindt zich in een authentieke stolpboerderij in het kleinste dorpje van Texel. In het museum is te zien wat een smid doet in zijn smederij en hoe er vroeger kaas werd gemaakt.

Maritiem en Jutters Museum

Het Maritiem en Jutters museum is verdeeld in vier thema's namelijk wind, zee, strand en land. Het thema Wind gaat over de Texelstroom, de storm op Texel, het reddingswezen en over de molen de Traanroeier.

Ark van Noach

De Ark van Noach ligt tot 28 augustus 2009 in Oudeschild op Texel. Al ruim een jaar trekt de Ark van Noach door Nederland. Nu ligt de Ark van Noach in Oudeschild (Texel) om daar aan bezoekers een indruk te geven van het Bijbelse schip.

Laatst gewijzigd: 2018-04-18 09:25:24 · Gepubliceerd: 2009-07-22 09:48:32 - 11467

Dit is interessant

1 reactie