1

Voel de kick in Walibi Holland

Actie, spanning en sensatie in Biddinghuizen

Walibi Holland Reportage door

archief oud artikel 2 april 2013 Cultuur Biddinghuizen, Flevoland Steil naar beneden sjezen in de Goliath, kletsnat worden in de Crazy River, of gelanceerd worden in de Space Shot: na een dagje Walibi Holland sta je te trillen op je benen van de spanning en sensatie. Ga op avontuur!

Extreme achtbanen

Denk je Walibi Holland, dan zeg je: actie, adrenaline en snelheid. Walibi Holland wordt ook wel de Rollercoaster Capital of Europe genoemd en terecht, want het park telt wel zeven achtbanen: waaronder Xpress, waarin je met hoge snelheid wordt afgeschoten. Ook is er de El Condor, waarin je niet in een karretje zit, maar hangt aan de baan. En de hoogste achtbaan van de Benelux, de Goliath, mogen we ook niet vergeten! Want ook al profileert Walibi Holland zich nu als park voor het hele gezin, de achtbanen zijn toch het visitekaartje van het attractiepark en die zijn voor de echte diehards.

Eens een ander attractiepark bezoeken? Boek een goedkoop ticket via DagjeWeg.NL!

Als je de Flevopolder binnenrijdt begint het al te kriebelen. Achter de bomen vangen we een glimp op van de hoogste achtbanen en het reuzenrad. Het attractiepark komt dichterbij en ook het gegil van de pretparkbezoekers die in een achtbaan zijn gestapt.

Buikkriebels

Eenmaal binnen in het park kunnen we niet wachten op een ritje in Superman The Ride. Deze rood-blauwe achtbaan bevindt zich vlakbij de ingang en is een spectaculair begin van de dag. Helaas versperren grote ijzeren rekken ons de weg: er is een storing. We haastten ons snel naar langs het reuzenrad naar de El Condor, we willen actie! Maar daar wacht ons weer een teleurstelling: de wachtrij heeft zich uitgebreid buiten de poortjes naar de straat en dat betekent een uur in de motregen. Gelukkig is het bij de houten achtbaan Robin Hood iets rustiger. Na drie kwartier wachten, gillen we de longen uit ons lijf en voelen we de kriebels in onze buik. Die adrenalinekick: dat is waarvoor we naar Walibi Holland komen!

Lange wachrijen

Ondanks de lange wachtrijen blijft Walibi Holland een heerlijk park voor een jong en oud. Walibi bestaat uit verschillende gebieden met elk hun eigen thema en specifieke attracties, zoals 'Mexico' met de achtbaan El Condor en de ronddraaiende hoedjes Los Sombreros en Sherwood Forest met de houten achtbaan Robin Hood en het spookhuis Merlin's Castle. De kleintjes vermaken zich in Walibi Playland met attracties als Fibi's Bubble Swirl of de Rattle Snake. Het park is schoon, er zijn genoeg voorzieningen en de attracties liggen niet ver uit elkaar. Durf jij het aan!?

Foto 1. Steil naar beneden in de Goliath!
Foto 2. Plezier voor de hele familie in Robin Hood.
Foto 3. Leuk voor de kleintjes.
Foto 4. Kletsnat worden in de Crazy River.

Laatst gewijzigd: 2022-01-20 11:29:21 · Gepubliceerd: 2 april 2013 - 9774