Een verhaal waar je chocola van kunt maken

Chocolademuseum Brugge is leerzaam, leuk en lekker

Choco Story Brugge Reportage door

29 oktober 2009 bijgewerkt: 13 juli 2023 Brugge, West-Vlaanderen Voor Maya's en Azteken was cacaodrank goddelijk. Spanjaarden vonden de drank eerst vies en later heerlijk en dorstlessend en Belgiƫ maakte er geweldige chocolade van. In Choco Story in Brugge leer je alles over de geschiedenis van chocolade. En waarom de Belgische chocolade het lekkerst is.

This text will be replaced


Min of meer ondergedompeld worden in een wereld van chocolade, wie wil dat nou niet? Het Brugse chocolademuseum dompelt haar bezoekers natuurlijk niet letterlijk in de chocolade, maar probeert er zo dicht mogelijk bij in de buurt te komen. Wie het museum inkomt krijgt een chocolaatje als een ouweltje op zijn tong en wie het museum na een uur weer verlaat heeft alweer een chocolaatje in zijn mond, gekregen bij de chocoladedemonstratie.

Maya's en Azteken

In de eerste zalen van het museum maakt u kennis met gewoonten en zeden van de Maya's en de Azteken. Zij gebruikten de cacaobonen als offerande aan de goden. Later werden de bonen ook gebruikt als betaalmiddel (vraag: hoeveel bonen kost het om een haas te kopen?*). Op de derde verdieping leert de bezoeker waarom Belgische chocolade zo lekker is en chocolade goed is voor de gezondheid.

Smakelijk einde

Een bezoek aan Choco Story eindigt net zo smakelijk als hij begon: met een chocolaatje. Terug op de benedenverdieping is er een demonstratie en degustatie van chocolade. Het chocolademuseum is boeiend en smakelijk. Het verhaal is fascinerend en helder: echt een verhaal waar je chocola van kunt maken.
*antwoord: een haas kostte 10 bonen.

Foto 1. Hoeveel cacaobonen kostte het om een haas te kopen?

Laatst gewijzigd: 2023-07-13 19:43:55 · Gepubliceerd: 29 oktober 2009 - 7652