Hotel Van Eyck: verscholen, maar niet verborgen

Gastvrij hotel achter de Grote Markt

Hotel Van Eyck in Brugge   Redactioneel door

25 november 2009 bijgewerkt: 13 juli 2023 Brugge, West-Vlaanderen Wie vertrouwt op de wegwijzers in de straatjes van Brugge komt misschien nooit bij zijn overnachtingsadres uit. Mensen met een sterke reuk, een goed gehoor en een scherp zicht hebben in de West-Vlaamse hoofdstad een voorsprong. Zij volgen de geur van gastvrijheid en de klank van historie en komen uit bij Hotel Van Eyck aan de Korte Zilverstraat 7.

Hotel Van Eyck ligt dan wat verscholen in het centrum van Brugge, een verborgen geheim is het gelukkig niet. De kamers in de oorspronkelijke 18e-eeuwse meesterwoning worden sinds jaar en dag geboekt door gasten uit binnen- en buitenland. Op een wereldkaart aan de muur in de welkomsthal is met spelden zichtbaar gemaakt waar gasten vandaan komen. Het merendeel komt uit Europa, maar ook Amerika is goed vertegenwoordigd.

Gastvrouw

Op het internet spreken buitenlandse gasten hun waardering uit over het verblijf in Hotel Van Eyck. Ze bewonderen de talenknobbel van gastvrouw Mireille de Rycker, die vloeiend Engels, Spaans, Frans en verschillende andere talen spreekt. Daarnaast zijn ze erg te spreken over haar behulpzaamheid, passie en ijver.

De Rycker runt het hotel helemaal alleen. Iedere dag zorgt ze dat de acht kamers er piekfijn uit zien en serveert ze een weldadig ontbijt. Dat de eigenares zeven dagen per week deze verantwoordelijkheid kan dragen, is bijzonder. Binnenkort wil de gastvrouw de hotelkamers een opknapbeurt geven, zodat deze nog meer comfort krijgen. Het onderstreept haar gedrevenheid.

Prettige omgeving

Gasten hebben de garantie dat ze in een prettige omgeving verblijven. Hotel Van Eyck is toegankelijk en ligt op een rustige locatie, in de schaduw van het eeuwenoude Belfort van Brugge. De afstand tot de Grote Markt is verwaarloosbaar. Binnen enkele passen staat men op het populaire plein in het hart van de binnenstad. Hier kunnen ze heerlijk lunchen in één van de gezellige cafés en 's avonds sfeervol dineren in de talloze restaurants. Houd wel rekening met hoge prijzen!
Wie zijn verblijf in Brugge voordelig extra smaak wil geven, kan uitstekend terecht in Hotel Van Eyck. Een overnachting op een geweldige locatie en in deze gastvrije omgeving moet gekoesterd worden.

Prijs kamer per nacht, inclusief ontbijt

  • Kamer voor 1 persoon met televisie, badkamer met douche en/of toilet: 55,00/60,00 euro
  • Kamer voor 2 personen met televisie, badkamer met douche & toilet: 65,00/70,00 euro
  • Grote kamer voor 2 personen met televisie, bad, douche & toilet: 75,00 euro
  • Kamer voor 3 personen met televisie, badkamer met bad, douche & toilet: 100,00 euro
  • Kamer voor 4 personen met televisie, badkamer met bad, douche & toilet: 110,00 euro

Laatst gewijzigd: 2023-07-13 19:34:57 · Gepubliceerd: 2009-11-25 17:33:20 - 5656