Vossenraadsel op Texel

Bezoek Ecomare op Texel Nieuws door

archief oud artikel 15 februari 2010 Natuur Texel, Noord-Holland Texel zit na de vondst van een doodgereden vos met een raadsel: hoe is het sluwe dier hier gekomen? Het is tamelijk ongewoon dat vossen op Waddeneilanden leven. Als er meer vossen zijn, kunnen ze een kleine ramp veroorzaken, meldde Ecomare maandag.

Vossen plunderen namelijk de nesten van zeldzame op de grond broedende vogels, vreest Ecomare. Op Vlieland weet men daar alles van. Staatsbosbeheer doet al maanden zijn uiterste best om het eiland vosvrij te krijgen, sinds er afgelopen zomer vossen ontdekt werden. Tot nu toe werden er negen vossen gevangen.

Ruim een jaar geleden werden er op Texel ook al vossensporen gevonden. Ook meenden sommige eilandbewoners vossen te hebben gezien. De dode vos lijkt te bewijzen dat er dus echt een levend exemplaar op Texel was.

Hoe het dier op het eiland gekomen is, blijft voorlopig een raadsel. Biologen achten het onwaarschijnlijk dat de vos zelfstandig de tocht naar Texel maakte. De kans is dus groot dat een grote vossenfamilie voorjaarsvakantie viert op Texel.

Niet bang dat de vossen uw voorjaarsvakantie op Texel verstoren? Neem de regiospecial over het prachtige eiland mee in uw koffer. Kijk voor meer uitjes op de startpagina van Texel.

Opgelost

Het vossenraadsel op Texel is opgelost! Lees meer over het mysterie.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 15 februari 2010 - 201