Canada geniet van vergiftigd zeehondenvlees

Zeehondencreche Lenie 't Hart |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Lenie 't Hart vindt steun aan jagers een mislukking van de politiek

9 maart 2010 Cultuur Pieterburen, Groningen Om de jagers te steunen staat er bij het Canadese parlement zeehond op het menu. "Belachelijk", vindt Lenie 't Hart van de gelijknamige zeehondencreche in Pieterburen. "Laat de Canadezen trots zijn op hun prestaties in het ijshockey, en niet op het onnodig doodknuppelen van zeehondjes."

In het restaurant van het Canadese parlement 'genieten' gasten deze week van lende van een zeehond, geserveerd met port en plakjes bacon. "Zeehondenvlees is puur chemisch afval", vertelt 't Hart aan DagjeWeg.NL. "In de zee zitten zoveel afvalstoffen, dat het helemaal niet gezond is om vlees uit de zee te eten. Ik ben op bezoek geweest bij de Inuit die ook zeehondenvlees eten. Daar worden kinderen veel sneller ziek."

Visvangst

De steun aan de jagers vindt 't Hart onnodig sentiment. "Het is een grote mislukking van een vorm van politiek. Het Canadese parlement maakt het voor jagers verplicht om te jagen. De jagers willen zelf helemaal niet. Die gooien zichzelf eerst helemaal vol met drank, voordat ze de zee op gaan. Maar ze hebben geen andere keus. Er moet brood op de plank komen. De jagers zouden zich op de visvangst moeten richten. Dat brengt veel meer op."

Inuit

De Inuit jaagt ook op zeehonden. "Maar dat is iets anders. Bij hen is het een vorm van beschaving. Het hoort bij hun cultuur. Het Canadese parlement doet nu alsof zeehondenjacht ook bij de Canadese cultuur hoort, maar dat is onzin. De Inuit hebben respect voor dieren en zorgen dat zeehonden niet onnodig hoeven lijden. Dat doen de jagers niet. Zij schieten wat in het rond en hopen dat ze wat raken. Ze rukken het vel eraf en laten de karkassen liggen."

't Hart gaat geen acties ondernemen tegen het Canadese diner. "We hebben al genoeg geprotesteerd. Laat hen maar vergiftigd vlees eten. De gevolgen merken ze vanzelf."

Op een leukere manier genieten van zeehonden? Bezoek dan Zeehondencreche Lenie 't Hart.

Kijk ook bij...

1 reactie

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-03-09 16:07:55 - 330