Bambi mag blijven leven

Staatsbosbeheer schiet geen damherten af

Nationaal Park De Meinweg Nieuws door

archief oud artikel 19 mei 2010 Natuur Herkenbosch, Limburg Hertenliefhebbers kunnen opgelucht adem halen: ook zonder het afschieten van damherten hebben de edelherten genoeg ruimte om te leven.

Duizend damherten in Nationaal Park De Meinweg zouden worden afgeschoten om plaats te maken voor edelherten. Edelherten horen van oorsprong thuis in Nederland. En damherten niet. Omdat volgens natuurexperts deze twee soorten herten niet naast elkaar kunnen leven, moesten de damherten verdwijnen.

Lees ook het eerste bericht over de damherten in De Meinweg.

Staatsbosbeheer reageert: "Inderdaad komen er 25 edelherten in de Meinweg. De paar honderd damherten leven in het Duitse natuurgebied Brachter Wald, in een terrein dat maar een klein deel van het mogelijke leefgebied van edelherten beslaat. Wanneer dit gebied onderdeel wordt van het leefgebied van de edelherten, wordt er gekeken of het Brachter Wald onderdeel uit gaat maken van het grotere geheel. En over hoe daar in de toekomst met de damherten wordt omgegaan. De damharten leven dus gewoon binnen de rasters in dat gebied. Het afschieten van de damherten door Staatsbosbeheer is totaal niet aan de orde."

Geen geweerschoten dus tijdens een wandeling door De Meinweg. En Bambi mag gewoon blijven leven. Eind goed, al goed.

Lees nog meer nieuws uit de natuur op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-05-19 10:25:52 - 104