Musical Awards vanavond bekend

John Kraaijkamp senior komt naar gala

Nieuws door

archief oud artikel 7 juni 2010 Showbizz Hilversum, Noord-Holland Vanavond is het tijd voor glitter en glamour in Hilversum. Dan worden voor de elfde keer de John Kraaijkamp Musical Awards uitgereikt in negentien categorieën.

De 69 nominaties zijn verdeeld over tien producties: Mary Poppins (15), All Shook Up - Love Me Tender (10), Dromen zijn bedrog (10), The Full Monty (8), Urinetown (8), Hairspray (5), Amandla! Mandela (4), Chicago (4), Mamma Mia! (3) en Ja Zuster, Nee Zuster (2).

Ontdek het Mediapark tijdens een bezoekje aan de Beeld en Geluid Experience.

De musical Mary Poppins is met een recordaantal van vijftien nominaties de grootste kanshebber. Dit is een record voor het aantal nominaties. Musical Ciske de Rat was hiervoor met dertien nominaties de recordhouder.

John Kraaijkamp senior, naar wie de prijs is vernoemd, komt ook naar het gala. Hij is inmiddels 85 en kwakkelt met zijn gezondheid. "We bekijken ieder jaar hoe zijn pet staat", vertelt zijn jongste dochter Sanne aan De Telegraaf. Zij begeleidt haar vader tijdens het gala. "Op dit moment gaat het bijzonder goed met hem. Hij heeft er zin in."

De John Kraaijkamp Musical Award is een prijs die sinds 2000 wordt uitgereikt aan acteurs en actrices die in een musical spelen. Ook de beste tekst, muziek, bewerking en regie worden beloond met een John Kraaijkamp Musical Award. De prijs bestaat uit een bronzen beeld en een geldbedrag van 2500 euro. Deze prijs is in het leven geroepen door Joop van den Ende en vernoemd naar John Kraaykamp senior. Bron Wikipedia.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 7 juni 2010 - 357

Dit past bij 'Musical Awards vanavond bekend'