Kunsthandel Ede helpt Museum Freriks

Museum Freriks |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Twee Mondriaans in bruikleen na diefstal

16 juni 2010 Toerisme Winterswijk, Gelderland Het schilderij 'Portret van Arda Boogers' van Piet Mondriaan is in de nacht van maandag op dinsdag ontvreemd uit Museum Freriks in Winterswijk. Om de lege plek aan de muur op te vullen stelt kunsthandel Simonis & Buunk per direct twee schilderijen beschikbaar aan het getroffen museum.

Het gestolen portret heeft een waarde van 23.000 euro. "Wij zijn een belangrijk werk uit onze collectie kwijt", zegt Puntman. "Er wordt ongetwijfeld getracht hier klein geld van te maken. Maar een Mondriaan is niet te verkopen en een onbekend schilderij (als ze niet weten dat het een Mondriaan is) levert niet veel op. Het is dus een domme actie van iemand die snel wat wilde verdienen."

Coördinator Paul Puntman van Museum Freriks is erg blij met het aanbod van de kunsthandel. "Maar dat brengt onze Ardie niet terug", zegt hij tegen DagjeWeg.NL. De twee schilderijen zijn het eigendom van Frank Buunk en hingen al een jaar in het Mondriaanhuis in Amersfoort.

Schilderij

Op dit moment is het schilderij van Mondriaan nog niet gevonden.

Piet Mondriaan

Pieter Cornelis Mondriaan (1872 - 1944) is vooral bekend van kunstwerken met grote geometrische vormen, zwarte lijnen en primaire kleuren. Toch schilderde Mondriaan ook realistische schilderijen, zoals landschapschilderingen en portretten. Veel schilderijen van Mondriaan zijn nog steeds in Nederland te zien, zoals in het Mondriaanhuis in Amersfoort en het Gemeentemuseum in Den Haag. Het laatste museum heeft de grootste Mondriaanverzameling ter wereld!

Een dagje naar een museum in Nederland? Lees wat anderen van musea vinden op DagjeWeg.NL en geef zelf je oordeel!

Laatst gewijzigd: 2016-07-27 10:16:53 · Gepubliceerd: 2010-06-16 14:56:44