1

Kunstolifanten terug in centrum Emmen

Kunstwerken weg na vernieling

Dierenpark Emmen   Nieuws door

archief oud artikel 30 juni 2010 Toerisme Emmeloord, Flevoland De 75 kunstolifanten van de Elephant Parade zijn binnenkort weer te zien in de binnenstad van Emmen. Vorige week werden ze verplaatst naar Dierenpark Emmen wegens aanhoudende vernielingen.

De kunstolifanten worden bij elkaar tentoongesteld, waardoor beveiligers de kunstwerken gemakkelijk in de gaten kunnen houden.

Bekende Nederlanders, kunstenaars en andere artistiekelingen ontwierpen verschillende olifanten. Ook waren er een aantal kunstolifanten gereserveerd voor kunstenaars in de buurt van Emmen.

Nederlands elftal

Wanneer de olifanten terugkomen? Dat hangt af van het Nederlands elftal. Als Nederland het WK wint of is uitgeschakeld, dan keren de kunstwerken terug. Zo hoopt de gemeente Emmen nieuwe vernielingen te voorkomen.

Kosten

De bewaking van de kunstolifanten kost enkele tienduizenden euro's. Deze kosten komen voor de rekening van de organisatie, de sponsoren en de gemeente.

Voor het goede doel

Na de zomer veilt veilinghuis Christie's de kunstwerken. De opbrengst van de veiling gaat naar de Elephant Family, de grootste organisatie ter bescherming van de Aziatische olifant ter wereld. De Aziatische olifant is erger bedreigd dan ooit tevoren. Leefden er in 1960 nog 40.000 olifanten in Thailand, tegenwoordig leven er nog maar 1.500 in het wild.

De kunstolifanten bekijken? Ga een dagje uit naar Emmen, het hart van Drenthe!

Laatst gewijzigd: 2022-12-27 15:43:20 · Gepubliceerd: 2010-06-30 12:48:56 - 147