Doe mee aan de Omloop

  Nieuws door

archief oud artikel 11 augustus 2010 Sport Middelharnis, Zuid-Holland Meer dan twintig jaar geleden kreeg een aantal bewoners van het eiland Goeree-Overflakkee een gek idee: zou het niet leuk zijn om het hele eiland in 24 uur tijd rond te wandelen? Het gekke idee is uitgegroeid tot een grote publiekstrekker met honderden Nederlandse en Belgische lopers aan de start. Vrijdag 20 augustus is het weer zover: lijkt het je wat?

De wandeling op de randjes van het mooie eiland heet - heel toepasselijk - De Omloop. Jarenlang telde de tocht maar één route en die was 110 kilometer lang. Om ook minder geoefende lopers de mogelijkheid te bieden mee te doen, zijn er onlangs twee kortere routes bijgekomen: 55 en 30 kilometer. Ook kun je de Omloop in estafette lopen.

De organisatie heeft tevens aan de kinderen gedacht: voor hen is er de Kinderomloop. De kinderen uit groep zes tot en met acht starten om 10.00 uur in Oude-Tonge en wandelen 14.8 kilometer. De kinderen uit groep één tot en met vier vertrekken vanaf de Galatheese Haven en wandelen 4.8 kilometer. De kinderen uit groep 5 mogen zelf kiezen welke afstand ze willen afleggen.

De lopers die de 110 kilometer gaan wandelen, starten in Ooltgensplaat. De 55 kilometer begint op het andere uiterste van het eiland, bij Port Zélande. De 30 kilometer start bij Herkingen. Alle afstanden eindigen uiteindelijk ook weer in Ooltgensplaat waar vervolgens een feestje kan beginnen!

De tropentocht is in niets te vergelijken met andere Nederlandse marathons of prestatietochten. Het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee heeft een omtrek van 110 kilometer. Een groot deel van de route bestaat uit grasdijken, strand en de overbekende Slikken: een drassig gebied waar menig loper (tijdelijk) de moed verliest. Tegelijkertijd staat de Omloop bekend om de gezelligheid en gebroederlijke sfeer.

Bovendien doen de wandelaars het niet voor zichzelf: ze laten zich sponsoren en steunen daarmee vele goede doelen. Dit jaar zijn dat: Wereldwinkel Goeree-Overflakkee, Best Buddies Nederland, Stichting ALS, Stichting AmbulanceWens en Voedselbank Goeree-Overflakkee.

Wat begon als een eilandelijk gebeuren is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een nationaal evenement waarvoor vele Nederlandse (en Belgische) wandelliefhebbers naar het zuiden afreizen. Ben je ook enthousiast geworden? Aanmelden kan nog steeds! Voor meer informatie en een inschrijfformulier kun je terecht op de site www.omloop.com. De Omloop 2010 start vrijdagavond om 19.00 uur. Cabaretier en musicalster Richard Groenendijk geeft het startschot waarna er 24 uur gewandeld kan worden!

De beste wandelroutes zijn te vinden op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-08-10 22:21:45 - 483

Dit past bij 'Wie durft? 110 kilometer in 24 uur'