Fietsen langs Achterhoekse wijngaarden

Proeverijen in Nederland en België   Nieuws door

archief oud artikel 12 augustus 2010 Toerisme Doetinchem, Gelderland Bij wijn denk je misschien aan Frankrijk, maar dat is geheel onterecht! De Achterhoek kan er namelijk ook wat van en wil dat dolgraag laten zien én proeven. Het Achterhoeks Bureau voor Toerisme komt daarom met drie wijnroutes die langs vijftien Achterhoekse wijngaarden voeren.

De drie routes kun je op de fiets of met de auto afleggen. De route West-Achterhoek (55 kilometer) doet onder meer Lochem en Ruurlo aan. Onder Oost-Achterhoek (65 kilometer) wordt de omgeving Winterswijk verstaan en Zuid-Achterhoek (78 kilometer) betreft het gebied rondom Doetinchem.

Je vindt de routes op de site www.achterhoeksewijnen.nl. Elke route is gemakkelijk te downloaden: op papier, als fietslabel of voor de bikepointer. Ook zijn de wijnroutes gratis verkrijgbaar bij alle Achterhoekse VVV's. Onder elke route staat nog wat extra informatie over de wijngaarden en hun producten.

Natuurlijk is er onderweg van alles te zien en te doen. Zo bieden de meeste wijnboeren diverse arrangementen aan: een rondleiding of proeverij hoort daar natuurlijk bij. Ook kunt u er een wijntje kopen.

Het lijkt misschien wat gek: wijn van eigen bodem, maar dat is het niet. Lang was Nederland te koud en te stormachtig voor de wijnplanten, maar dat is veranderd. Er zijn nieuwe plantensoorten op de markt gekomen en die kunnen een Hollands buitje goed verdragen. Gelukkig maar; dat levert ons kikkerlandje namelijk weer drie mooie routes op!

Dol op proeven? Ga eens naar een proeverij! DagjeWeg.NL wijst je de weg naar de beste locaties.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-08-12 11:05:42 - 1333