1

Puberende olifanten naar Polen

Dierenpark Emmen zet olifanten uit

Dierenpark Emmen Nieuws door

archief oud artikel 30 augustus 2010 Toerisme Emmen, Drenthe Ook olifanten hebben last van pubergedrag. Twee olifanten uit Dierenpark Emmen vertrekken vandaag naar Polen, omdat ze teveel botsen met de rest van de groep.

"Het zijn beginnende puberolifantjes en dat zorgt hier nogal voor conflicten", vertelt woordvoerder Wybren Landman. "Denk aan vechtpartijtjes, ruzie om voedsel en poging tot dekking bij vrouwtjesolifanten." De olifanten Letsong Mon (souvenir) en Myo Set Kang (nieuwe oogst) zijn inmiddels vijf jaar en mogen verder puberen in de dierentuin in het Poolse Plock. "Daar leven alleen mannetjesolifanten, dus heeft niemand last van hun gedrag", vertelt Landman.

Er komen geen nieuwe olifanten voor de twee pubers in de plaats. "We hebben nu een kudde van twaalf olifanten", vertelt Landman.

In het wild

In het wild leven vrouwen en kinderen samen in een kudde. Als mannetjes ouder worden, worden ze uit de kudde gezet. Dit gebeurt nu ook in Dierenpark Emmen. In het wild leven mannetjes daarna alleen en zoeken af en toe een kudde met vruchtbare vrouwen op.

Het transport stond eigenlijk al voor juli gepland, maar werd toen uitgesteld vanwege de hitte. Er mogen geen fotografen bij de overplaatsing aanwezig zijn omdat de dierentuin bang is dat de olifanten daar onrustig van worden.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 30 augustus 2010 - 458