1

Corneille begraven bij Van Gogh

Cobra-schilder overlijdt in Parijs

Schilder Corneille overleden Nieuws door

archief oud artikel 8 september 2010 Cultuur Amstelveen, Noord-Holland Kunstschilder Corneille wordt donderdag begraven in het Franse dorp Auvers-sur-Oise. Hier ligt ook kunstenaar Vincent van Gogh begraven.

Om 10:30 uur is er een herdenkingsceremonie in muziekcentrum Maison de L'lle. Iedereen die van de kunstwerken van Corneille hield is welkom. Rond 11:45 uur is de begrafenis in besloten kring.

Corneille woonde korte tijd in Auvers-sur-Oise. Vincent van Gogh bracht zijn laatste levensmaanden door in het dorp, waar hij in 1890 stierf. Hier ligt hij ook begraven, naast zijn broer Theo.

Cobra

Corneille overleed zondag op 88-jarige leeftijd in Parijs. Hij was een autodidact schilder en exposeerde voor het eerst in 1946. Met Karel Appel trok hij naar Parijs en op zijn 26e richtten ze daar samen met de Belgen Christian Dotremont en Joseph Noiret en de Deen Asger Jorn de kunstbeweging Cobra op. De stroming werd na drie jaar op het hoogtepunt, volgens Corneille, opgeheven. Cobra staat voor de geboorteplaatsen van de kunstenaars: Kopenhagen, Brussel en Amsterdam.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 8 september 2010 - 858

Activiteiten Van Gogh Museum

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Painting as a Last Resort


In de expo 'Painting as a Last Resort' staan fantasierijke landschappen geschilderd door Matthew Wong centraal. Ontdek het oeuvre van Wong en hoe hij geïnspireerd is geraakt door Van Gogh in het...

Binnen enkele weken te bezoeken

Yoga in Van Gogh Museum

 
Reis door de seizoenen met de werken van Vincent van Gogh terwijl je je helemaal ontspant tijdens de yogales in het Van Gogh Museum.