Elephant Parade terug naar huis

Kunstolifanten verlaten Emmen

Dierenpark Emmen Nieuws door

archief oud artikel 9 september 2010 Cultuur Emmen, Drenthe Drie maanden lang kleurden 75 kunstige olifanten de straten van Dierenpark Emmen. Na vanavond is het voorbij. Dan verlaat de Elephant Parade Emmen.

De Elephant Parade was in Emmen te zien wegens het 75-jarig bestaan van Dierenpark Emmen. "Ons dierenpark bestaat dit jaar 75 jaar en dat gaan we groots vieren", vertelde Peter de Lange van Dierenpark Emmen drie maanden geleden. " De Elephant Parade is een opzienbarende en feestelijke tentoonstelling, die prachtig aansluit bij ons park. Hier leeft namelijk de grootste olifantenkudde van Europa."

Veiling

Bekende Nederlanders, kunstenaars en andere artistiekelingen ontwierpen verschillende olifanten. Vanaf 1 september stonden de olifanten samen met de kleinere olifanten, die door scholen waren beschilderd, in de Grote Kerk in het centrum van Emmen. Nu is de hele parade vanuit de kerk overgebracht naar het Eden Hotel in Emmen. Daar worden ze vanavond geveild onder leiding van veilinghuis Christie's. Ook Corneillefant 3, de laatste kunstolifant van de onlangs overleden kunstenaar Corneille wordt geveild.

De opbrengst van de veiling gaat naar de Elephant Family, de grootste organisatie ter bescherming van de Aziatische olifant ter wereld.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-09-09 12:31:20 - 297