1

Uit in Den Haag

De leukste uitjes in Den Haag

  Reportage door

9 november 2010 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Het hart van onze regering ligt in Den Haag. Belangrijke besluiten worden gemaakt, maar er is natuurlijk ook tijd om te ontspannen. Leef je uit in het Museon of bewonder het prachtige Vredespaleis: het symbool van recht en vrede. Ga een dagje uit naar Den Haag!

 
Niet genoeg aan één dag om de geheimen van Den Haag te ontdekken? Blijf er dan lekker een weekend of een midweek. Boek bijvoorbeeld een overnachting in het enorm luxe Hilton The Hague. Het hotel ligt in het historische centrum van Den Haag vlakbij Panorama Mesdag. In de duinen en vlakbij het strand ligt NH Atlantic Den Haag. Heerlijk! Voel je op en top prins of prinses in het Paleis Hotel. Overnachten doe je in een pand uit de zeventiende eeuw. Er zijn 29 hotels in Den Haag.

Aanbevolen uitstapjes in Den Haag

 
 

Uitstapjes in Den Haag

Museon

Het Museon in Den Haag wil bezoekers op een eenvoudige manier informeren over natuur en cultuur. Geologie, biologie en milieukunde, geschiedenis en archeologie, natuurkunde en techniek en volkenkunde komen allemaal aan bod. Het museum beschikt bovendien over een zeer uitgebreide verzameling van in totaal 260.000 voorwerpen opgeslagen in haar depot.

Gemeentemuseum Den Haag

Het Haags Gemeentemuseum heeft een bijzondere collectie en wisselende tentoonstellingen van kunstwerken. Werken van grote meesters als Mondriaan en Cézanne hangen in het Haags Gemeentemuseum. De vaste collectie loopt erg uiteen; historische en minder historische werken, maar het Haags Museum representeert ook moderne kunst.

Vredespaleis

Het Vredespaleis in Den Haag wordt nog dagelijks gebruikt. Het is een van de meest gefotografeerde monumenten van Den Haag. Maar hoe zou het paleis er van binnen uit zien? Bewonder de grote trap, de Kleine Rechtzaal, de Japanse Zaal, de binnentuin of de Grote Rechtzaal tijdens een rondleiding.

Omniversum

Het Omniversum in Den Haag toont veel spectaculaire films. Het Omniversum toont de films op een groot, bolvormig projectiescherm waardoor u een moment deel uitmaakt van een andere wereld.

City Mondial

Met zo'n 120 verschillende nationaliteiten staan de kleurrijke Schilderswijk, Transvaal, Chinatown en de Stationsbuurt garant voor een grote variatie aan activiteiten. Iedereen maakt hier wel iets bijzonders mee. Dat maakt een bezoek aan City Mondial juist zo leuk!

Museum voor Communicatie

Een museum voor jonge mensen van alle leeftijden! Het Museum voor Communicatie is dé plek in Den Haag waar je je zintuigen op scherp zet. Voor iedereen die houdt van een vleugje nostalgie, vormgeving, geheime berichten en van leerzame ontdekkingstochten. Of men nu met of zonder kinderen komt; je voelt je snel thuis in de sfeervolle combinatie van geschiedenis met de prikkelende actualiteit die altijd uitnodigt om actief mee te doen.
Bekijk alle uitstapjes in Den Haag!

Foto 1. Het station van Den Haag. Foto: Flickr

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 2010-11-09 11:45:16 - 10360

Dit past bij 'Uit in Den Haag'