1

Uit op de Veluwe

De leukste uitjes op de Veluwe

Redactioneel door

30 november 2010 bijgewerkt: 9 oktober 2018 Natuur Otterlo, Gelderland Eenmaal door de poorten van Nationaal Park De Hoge Veluwe kan de safari beginnen. Loop, fiets, of rijd rond door dit immense natuurpark en laat je verbazen door deze prachtige natuur. Breng een bezoekje aan het Kröller-Müller Museum of drink een kopje koffie in restaurant De Koperen Kop. Geniet optimaal van een dagje uit op de Veluwe.

 
Niet genoeg aan één dag om de geheimen van de Veluwe te ontdekken? Blijf er dan lekker een weekend of een midweek. Boek bijvoorbeeld een overnachting in het Grand Cafe Hotel Kruller. Het hotel ligt op 700 meter afstand van Nationaal Park De Hoge Veluwe. In het centrum van Otterlo ligt hotel 't Witte Hoes. Een intiem hotel in een historische villa. Er zijn 10 hotels rondom Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Aanbevolen uitstapjes op de Veluwe

 
 

Uitstapjes op de Veluwe

Museonder

Medewerkers van het Park kwamen met een leuk idee: een ondergronds museum. Het idee werd gerealiseerd. En in 1993 werd het Museonder door prins Claus geopend, naar een ontwerp van de Technische Universiteit Eindhoven. Het museum vertelt het verhaal van de Veluwe door de jaren heen.

Jachthuis Sint Hubertus

Midden in het park De Hoge Veluwe ligt het statige Jachthuis Sint Hubertus. Dit was het voormalige thuis van Anton en Helene Kröller-Müller. Het huis is alleen te bezoeken met een rondleiding. Tijdens deze rondleiding komt u alles te weten over het echtpaar Kröller-Müller.

Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum is wereldberoemd vanwege haar omvangrijke collectie schilderijen van Vincent van Gogh. Verder zijn in het museum indrukwekkende werken te bewonderen van George Seurat, Pablo Picasso, Fernand Leger, Piet Mondriaan en vele andere grote namen. Beroemd is ook de beeldentuin van het Kroller-Muller Museum; dit is één van de grootsten van Europa.

Restaurant Koperen Kop

Restaurant De Koperen Kop ligt op een unieke locatie, midden in Nationaal Park De Hoge Veluwe. 's Zomers is het heerlijk genieten op het grote terras. In de winter warm je lekker op bij de openhaard. Er zijn allerlei heerlijke gerechten. Geniet bijvoorbeeld van een gepocheerde zalmfilet met limoensaus. Dat wordt smullen!

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Nationaal Park de Hoge Veluwe is een besloten Nationaal Park. Midden in het park ligt het Kröller-Müller Museum. Het park omvat 5.500 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Rondom het Jachthuis St. Hubertus, gebouwd door de beroemde architect Berlage, bevindt zich een geliefd wandelgebied.
Bekijk alle uitstapjes op de Veluwe!

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 17:58:14 · Gepubliceerd: 30 november 2010 - 8921

Dit past bij 'Uit op de Veluwe'