1

"Door wind koelapparaten ontstaat erosie" #roermond

Het Nederlands IJssculpturen Festival Roermond   Nieuws door

archief oud artikel 23 februari 2011 Toerisme Roermond, Limburg Het grootste IJssculpturenfestival van Nederland is bijna afgelopen. Een gedeelte van de beelden begint al te vervagen, dus ga nog gauw naar Roermond nu het nog kan.

"Details van de beelden waren bijna niet meer te herkennen", vertelt een vrouw die zaterdag het festival bezocht. "De beelden smelten niet, maar door de wind van de koelapparaten ontstaat erosie", vertelt de directeur van Sculpture Events, Thomas van den Dungen. "Aan het einde van de tentoonstelling is het mogelijk dat op bepaalde plekken de details wat vervagen." Maar de contouren van de beelden zijn nog prachtig. De tentoonstelling duurt nog tot en met zondag 27 februari. "Normaal gesproken laten wij de beelden nog eens aanscherpen. Aangezien het eigenlijk nu pas ontstaat, met nog maar een paar dagen te gaan, is dat niet meer te organiseren", aldus Van den Dungen.

Harry Potter

Ondanks dat de beelden een beetje beginnen te vervagen is het festival uniek. Een team van veertig internationale en Nederlandse ijskunstenaars heeft met behulp van 250.000 kilogram ijs en 250.000 kilogram sneeuw het thema Hollywood in IJS vormgegeven. Harry Potter, Pirates of the Carribean, King Kong, Disney, Marilyn Monroe; allemaal in ijs.

"De beelden smelten niet, door de wind van de koelapparaten ontstaat erosie"

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 23 februari 2011 - 148