"Huppakee, alles gaat hermetisch dicht"

Waarschijnlijk asbestdeeltjes ontdekt: museum Nairac tijdelijk dicht

Veluws Museum Nairac Nieuws door

archief oud artikel 10 maart 2011 Cultuur Barneveld, Gelderland Net nu de mooie expositie Zwart-Wit Plus ging lopen, moet het museum Nairac in Barneveld dicht. Waarschijnlijk is er asbest aangetroffen, en dat is gevaarlijk voor bezoekers. Hoelang de sluiting gaat duren? Dat weet nog niemand.

Duur sluiting nog onduidelijk

Museum Nairac in Barneveld overkomt iets wat je geen museum toewenst: een plotselinge sluiting. Vanmorgen was er een routinecontrole, en nu is er een brute procedure in werking getreden. "Huppakee, alles gaat hermetisch dicht", zegt mevrouw Van Leeuwen, hoofd van het museum, aan de telefoon. Volgens landelijk protocol sluit je een gebouw af voor publiek zodra er een vermoeden is dat er asbestdeeltjes door de lucht zweven. Morgen weet het museum meer: is het wel of geen asbest? Is het geen asbest, dan zal het museum snel weer open gaan. In het andere geval zijn de gevolgen nog onduidelijk. Wel duidelijk is dat Nairac minimaal tot en met zaterdag dicht is.

Tentoonstelling Zwart-Wit Plus

Sinds een paar dagen liep de tentoonstelling Zwart-Wit Plus, met schilderijen uit de privé-collectie van de Barneveldse familie De Heus-Zomer. Liefhebbers van Armando, Lucebert, Zhang Dali, Marlene Dumas en veel andere schilders konden hun hart ophalen aan deze expositie. Samen met museum Nairac hopen we dat deze bijzondere collectie snel weer te bezoeken is!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 10 maart 2011 - 172